«Μάχη» για τις τριετίες και τις αυξήσεις στους μισθούς

Στο ΣτΕ θα κριθεί η τύχη της προσαύξησης του κατώτατου μισθού

Κέρματα και χαρτονομίσματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η «μάχη» των τριετιών, δηλαδή της προσαύξησης του κατώτατου μισθού λόγω προϋπηρεσίας.

Πριν από λίγους μήνες, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, το υπουργείο Εργασίας είχε εκδώσει μια εγκύκλιο, που καθόριζε τους μισθούς με βάση τις τριετίες.

Τριετίες: Αύξηση μισθού έως 195 ευρώ με εντολή Υπουργού – Ποιους αφορά

Έτσι, ο κατώτατος μισθός διαμορφωνόταν στα 715 ευρώ για τους έχοντες 3-6 έτη προϋπηρεσίας, στα 780 ευρώ για τους έχοντες 6-9 έτη προϋπηρεσίας και στα 845 ευρώ για τους έχοντες προϋπηρεσία άνω των 9 ετών.

Επιδόματα τριετιών: Ποιοι δικαιούνται επιπλέον μισθό έως 195 ευρώ το μήνα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) ζητά την ακύρωση της εγκυκλίου, υποστηρίζοντας ότι οι τριετίες έχουν καταργηθεί από το 2013, όσον αφορά τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο.

Από την άλλη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ζητά την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, που περιορίζουν το δικαίωμα για προσαύξηση του κατώτατου μισθού ανά τριετία και δίνουν στο Κράτος το δικαίωμα να ρυθμίζει το ύψος του.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τάσσεται υπέρ της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα χέρια των κοινωνικών εταίρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top