Τουρκικό φουσκωτό απείλησε ψαράδες ανοιχτά της Καλύμνου

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Το τουρκικό λιμενικό απείλησε Έλληνες ψαράδες ανοιχτά των Ιμίων. Οι ελληνικές ένοπλές δυνάμεις, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα απαντούν σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο γιόρτασαν τη δική τους επέτειο οι Τούρκοι

Ένα μίλι δυτικά της Καλύμνου, κοντά στα Ίμια, τουρκικό φουσκωτό του λιμενικού απείλησε Έλληνες ψαράδες. Σύμφωνα με μαρτυρία τους, πέντε άτομα σε μεγάλο φουσκωτό φώναζαν νευριασμένοι ώστε να τους τρομάξουν και να απομακρυνθούν. 
 

Στις αρχές Ιανουαρίου τα ελληνικά ψαροκάικα θα επιστρέψουν στα Ίμια, αλλά φέτος δεν θα παραχωρήσουν στους Τούρκους ούτε ένα μέτρο γαλανόλευκης θάλασσας.

Οι ισχυρές δυνάμεις του στρατού με τεθωρακισμένα οχήματα «χτενίζουν» την περιοχή γύρω από τον Έβρο

Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές μετά την τουρκική πρόκληση με την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας από τουρκική περίπολο στην ελληνική νησίδα «Λούλου». Η σημαία κατέβηκε άμεσα, ενώ έχουν ενταθεί οι έλεγχοι με στόχο να κλειδώσει ο Έβρος. 

Ο άνθρωπος που βρήκε την σημαία και ειδοποίησε τον ελληνικό στρατό μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ύψωσαν την τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

«Εγώ την βρήκα τη σημαία. Είχαν και μια φωτιά αναμμένη κι ένα αντίσκηνο. Τώρα κάτω είναι στρατός και αστυνομία», δήλωσε στο Star. 

Στις περιπολίες συμμετέχουν και αμφίβια οχήματα του στρατού, τα οποία αν χρειαστεί μπορούν να μπουν ακόμη και μέσα στο ποτάμι.

Επίδειξη υπεροχής στο Αιγαίο

Το τελευταίο διάστημα η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει μια δυναμικότερη τακτική απέναντι στους Τούρκους, απογειώνοντας σχεδόν τα διπλάσια αεροσκάφη από αυτούς, στριμώχνοντάς τους άσχημα στον ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου. 

Ανάλογο περιστατικό έγινε και χθες, όταν κόντρα σε 20 τουρκικά μαχητικά, απογειώθηκαν 38 ελληνικά F-16 και Μιραζ-2000.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top