Η «Διδώ» είναι εδώ: Βρέχει σε όλη την Αττική – Πού θα πέσουν χιόνια

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η «Διδώ» κατέφτασε και από τα ξημερώματα βρέχει ασταμάτητα στην Αττική, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα στην Αθήνα από το μεσημέρι έως και τη νύχτα. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθήνας, χαλώντας πιθανόν τα σχέδια του Δήμου για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταφτάνει η «Διδώ»

Πάντως τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από τη νύχτα. 

Έρχεται η «Διδώ» με άγριες διαθέσεις: Φέρνει χιόνια, βροχές κι ανέμους

Στον χάρτη του meteo.gr αποτυπώνεται η ποσότητα νερού που αναμένεται να πέσει σήμερα στην Αττική, όπου τα δυτικά προάστια αναμένεται να δεχθούν τον μεγαλύτερο όγκο νερού, όπως επίσης και η νότια Κορινθία. 

Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η «Διδώ» θα είναι… αμείλικτη στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τις απογευματινές ώρες σήμερα έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Χιόνια αναμένονται τέλος σήμερα στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 στα ανατολικά 7, και την νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση από τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις βορειότερες περιοχές. Την νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στις Σποράδες 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top