Δολοφονία βιολόγου: Τη βίασε και μετά την πέταξε στη σπηλιά

Το προφίλ του 27χρονου - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής, απήγγειλε ο εισαγγελέας Χανίων στον 27χρόνο από το Μάλεμε Χανίων, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Ο 27χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

O 27χρονος πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα το μεσημέρι της Τρίτης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, μετά και από τις ανακοινώσεις της Ασφάλειας Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρουν, η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου πήγε για το καθιερωμένο της περπάτημα, χωρίς να περιμένει ότι θα της συμβεί κάτι κακό. Βρέθηκε, όμως, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. 

Από το ίδιο σημείο πέρασε την ίδια ώρα με το αυτοκίνητό του και ο 27χρονος αγρότης. Όπως ομολόγησε ο ίδιος στους αστυνομικούς, το κίνητρό του ήταν η σεξουαλική κακοποίηση της γυναίκας. Αφού τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει, τη μετέφερε στο παλιό πολυβολείο των Γερμανών στο Μάλεμε, τη βίασε και μετά την πέταξε από άνοιγμα της σπηλιάς, που βρίσκεται σε μεγάλο ύψος. 

Σύμφωνα με την ομολογία του, ο 27χρονος μετά από τη δολοφονία της γυναίκας καθάρισε σχολαστικά το πορτ μπαγκάζ και προσπάθησε να σβήσει όλα τα ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αστυνομία σε εκείνον. 

Ο 27χρονος αγρότης με τη σύζυγό του/ Facebook

Από το σημείο, όπου βρέθηκε η σορός της γυναίκας ελήφθησαν ίχνη, πιθανόν αίματος, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη από λάστιχα αυτοκινήτου που οδήγησαν τελικά στον 27χρονο. 

Μετά τη σύλληψή του οι αρχές ερεύνησαν το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρέθηκαν διάφορα στοιχεία που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης ρούχα του συλληφθέντα και άλλα πειστήρια. 

Ο 27χρονος οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών.  

Ολονύχτια ανάκριση για να «σπάσει» ο δράστης

Όλη νύχτα ανέκριναν οι αστυνομικοί τον 27χρονο που φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε την 60χρονη βιολόγο. 

Ο νεαρός σε ερώτηση των αστυνομικών, γιατί σκότωσε την άτυχη γυναίκα, φέρεται να είπε πως «όποιος και να βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μπροστά [του], θα έκανε το ίδιο».

Ο φερόμενος ως δράστης με τη σύζυγό του/ Facebook

Το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος, γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να δώσει αίμα και υλικό DNA, ώστε να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού που θα ρίξει φως στα σενάρια περί βιασμού της άτυχης γυναίκας. 

Μέχρι τις 11:00 το πρωί, μάλιστα, κανένας δικηγόρος των Χανίων δεν είχε δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του συλληφθέντα. 

«Ναι εγώ το έκανα»

Ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στη σύζυγό του ότι εκείνος είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της άτυχης βιολόγου. 

«Ναι το έκανα», φέρεται να είπε στη μητέρα των παιδιών του, η οποία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι της σε κατάσταση σοκ και συνεχώς κλαίει. 

Ο 27χρονος με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του/ Facebook 

Τα παιδιά της 60χρονης στο σημείο της δολοφονίας της

Όπως μεταδίδει το Νέα Κρήτη, οι δυο γιοι της 60χρονης είχαν βρεθεί στο νησί πριν λίγο καιρό και είχαν επισκεφθεί το σημείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη χτυπήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια βρήκε μαρτυρικό θάνατο. 

Το προφίλ του δράστη

Από τα social media του 27χρονου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ήταν ένας άνθρωπος που μοιραζόταν τα πάντα με τους διαδικτυακούς του φίλους, οι οποίοι αγγίζουν τους 4.000.  Δημοφιλής και υπερδραστήριος με ιδιαίτερη αγάπη για τις πολεμικές τέχνες. 

Σύμφωνα με το Cretapost, ο άνδρας αναζητούσε την προβολή και επιζητούσε την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου. Προς τα έξω έβγαζε την εικόνα του καλού οικογενειάρχη, του δραστήριου ανθρώπου, ο οποίος αγαπούσε τη φύση και τις πολεμικές τέχνες. 

Φωτογραφία από τον γάμο του 27χρονου/ Facebook 

Παράλληλα, στο προφίλ του στο Facebook υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο, που θα του εξασφάλιζαν μερικά «like». 

«Ξεναγήσεις» στη σπηλιά που πέταξε το πτώμα

Σκιαγραφώντας το προφίλ του δράστη, οι αρχές είχαν δει πως επρόκειτο για κάποιον που γνώριζε την περιοχή σαν την παλάμη του. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι πως ο 27χρονος αγρότης , ο οποίος δήλωνε λάτρης της φύσης, μαζί με τη γυναίκα και τον αδελφό του, είχαν...εξερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τις δαιδαλώδεις στοές, που τρία χρόνια μετά θα γίνονταν ο τάφος της Suzanne Eaton. 

Πολλά από το βίντεο που "έπαιζαν" τις τελευταίες μέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν τα... δικά του οδοιπορικά, τα οποία στη συνέχεια ανέβαζε στο You Tube. Τραγική ειρωνία πως ο μικρότερος αδελφός του το είχε επισημάνει με...καμάρι στο facebook. 

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star το προφίλ του δράστη 

Πώς περιέγραφε ο 27χρονος τον εαυτό του στα social media

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Ονειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Οποιος-όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει 
 

Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη του 27χρονου

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου, όπου βρέθηκε το πτώμα της Suzanne Eaton. Αυτό το βίντεο «ξεκλείδωσε» τις έρευνες, οδηγώντας στα ίχνη του.

Δολοφονία βιολόγου: Φέρεται να ομολόγησε o 27χρονος- «Είμαι ηδονοβλεψίας»

 

Σύμφωνα με το Cretalive, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με μια εμπιστευτική πληροφορία που αφορά κάποιο περιστατικό του παρελθόντος, το οποίο όμως δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην αστυνομία, αλλά ήρθε τώρα στην επιφάνεια, είχε σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή του 27χρονου. 

Χανιά: Εξελίξεις στη δολοφονία της βιολόγου-Μαρτυρικό ήταν το τέλος της

Ο νεαρός Χανιώτης, όταν βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών φέρεται να υπέπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση, καθώς ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η 60χρονη Αμερικανίδα σχεδόν ένα μήνα, ενώ η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία ότι το αυτοκίνητό του κινούταν στην περιοχή τη μέρα της εξαφάνισης. 

Σκότωσαν τη βιολόγο στα Χανιά: Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη

Όταν τον πίεσαν, δείχνοντάς του τα στοιχεία που έρχονταν σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν, «λύγισε» και αναγκάστηκε να ομολογήσει. Ωστόσο, η ομολογία του είχε αρκετά κενά και για τον λόγο αυτό η ανάκρισή του συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, ώστε να αποσαφηνιστούν όλα τα στάδια της δολοφονίας της άτυχης βιολόγου -από το σημείο της επίθεσης μέχρι τη στιγμή που πέταξε το πτώμα της στη σπηλιά. 

Η Suzanne Eaton είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα του 27χρονου.

Το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται ότι ήταν σεξουαλικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως όταν είδε την περαστική Suzanne Eaton ένιωσε ηδονή και της επιτέθηκε. Ο ίδιος νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό».

Πατέρας Κατηγορούμενου: «Δεν έκανε τέτοιο πράγμα το παιδί μου»

Ο πατέρας του 27χρονου δε θέλει να πιστέψει το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο ομολόγησε ο γιος του. «Δεν πιστεύω τίποτα. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Δεν έκανε τέτοιο πράγμα το παιδί μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σοκαρισμένοι είναι και οι κάτοικοι στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο κατηγορούμενος. 

Η Suzanne Eaton είχε την ατυχία να βρεθεί στον διάβα του 27χρονου. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει ομολογήσει έως τώρα ο τελευταίος, περνούσε με το αυτοκίνητό του από το σημείο όπου έκανε τζόκινγκ η άτυχη γυναίκα και μόλις την είδε, ένιωσε ηδονή. Τη χτύπησε με το αυτοκίνητο και μετά για να την ακινητοποιήσει, τη μαχαίρωσε. Κατόπιν, μετέφερε το πτώμα της στο σημείο όπου βρίσκεται το παλιό γερμανικό πολυβολείο και την πέταξε από μια τρύπα, η οποία υπάρχει για να μπαίνει οξυγόνο. Η αστυνομία ερευνά, μάλιστα, μήπως είχε και βοήθεια στη μεταφορά του πτώματος. 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήταν φυσιοδίφης. Ήξερε σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνιά του Μάλεμε, όπου είχε μεγαλώσει και μάλιστα είχε εξερευνήσει όλα τα σπήλαια της περιοχής, όπως κι εκείνο, όπου πέταξε το πτώμα της Eaton. Είχε ανεβάσει μάλιστα και βίντεο από την εξερεύνησή του στο συγκεκριμένο σπήλαιο στο κανάλι του στο YouTube. 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγός του, αλλά και η οικογένειά του, καθώς δεν περίμεναν ποτέ ότι ο νεαρός θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top