Ν. Κόσμος: Γιατί η μάνα πέταξε το παιδί της από τον 5ο και πήδηξε κι εκείνη

Tι κατέθεσε ο τραγικός πατέρας στους αστυνομικούς

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της τραγωδίας

Παγωμένη είναι η κοινή γνώμη μετά την απίστευτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στον Νέο Κόσμο, όταν μία μητέρα πέταξε το 4,5 ετών κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου και στη συνέχεια «βούτηξε» κι εκείνη στο κενό.

Την ώρα που όλοι είναι μουδιασμένοι από το απίστευτο περιστατικό, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν τους λόγους που ώθησαν τη 46χρονη γυναίκα να προβεί σε αυτή την πράξη.

Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου όπου σημειώθηκε το τραγικό γεγονός. Φωτογραφία: Kαπαντάης Δημήτρης/ΙnTime

Γείτονες περιέγραψαν πως επρόκειτο για μία πολύ συνηθισμένη ικογένεια, ένα ζευγάρι που ζούσε στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς ποτέ να έχει δώσει δικαιώματα. Μάλιστα, μίλησαν για μία ήρεμη, κοινωνική γυναίκα, που ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά της.

Φώς στο πώς έφθασε η μητέρα σε αυτό το τραγικό σημείο αναμένεται να ρίξει η προανάκριση από το τοπικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο σύζυγός της κατέθεσε στην αστυνομία ότι δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, ούτε αντιμετώπιζε εκείνη κάποια ψυχολογικά προβλήματα που θα την οδηγούσαν στο να πετάξει το μικρό παιδί της από το μπαλκόνι.

Ν. Κόσμος: «Γιατί μου το 'κανες αυτό! Γιατί;», φώναζε ο τραγικός πατέρας

Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: «Το παιδάκι έκλαιγε, φώναζε τον μπαμπά του»

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα έλαβαν στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα σήμα. Αμέσως έσπευσαν στην πολυκατοικία της οδού Προκοπίου Κατσαντώνη στον Ν. Κόσμο. Όταν έφτασαν, σοκαρισμένοι είδαν το παιδί και τη μητέρα αιμόφυρτους στην άσφαλτο. Ο τραγικός πατέρας τους πλησίασε και τους είπε «Είμαι ο πατέρας». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζε απελπισμένος «γιατί μου το έκανες αυτό, γιατί μου το έκανες»!  Μαζί με τους αστυνομικούς ανέβηκαν στο διαμέρισμα, ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν, καθώς η μητέρα είχε βάλει το σύρτη από μέσα. Έτσι, μπήκαν από το διπλανό διαμέρισμα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας, είχε μιλήσει πριν  μισή ώρα με τη σύζυγό του στο Viber και ήταν πολύ ήρεμη. Όπως είπε, η σύζυγός του δεν έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

«Το παιδί κρεμόταν έξω από το μπαλκόνι»

Την ίδια ώρα σοκάρει η μαρτυρία μίας γυναίκας που την ώρα της τραγωδίας περνούσε από το σημείο με τα δύο της παιδιά. Οι σπαρακτικές κραυγές της 4,5 ετών Έφης ήταν που την έκαναν να στρέψει το βλέμμα στον πέμπτο όροφο. 

«Είδα το παιδάκι να κρέμεται έξω από το μπαλκόνι. "Τί κάνεις", τη ρώτησα. "Το παιδί είναι έξω από το μπαλκόνι". "Δε βλέπεις καλά. Βγάλε τα γυαλιά σου", μου απάντησε. Λέω στον γιο μου, "πού είναι το παιδί";  "Έξω από το μπαλκόνι" μου απάντησε το παιδί. Πριν προλάβω, πέταξε το κοριτσάκι», περιγράφει. 

«Δεν είδα. Κάλυψα τα μάτια της μικρής μου κόρης. δεν ξέρω αν το είδε ο γιος μου. Μπορεί, άκουσα φωνές. Πήγα τα παιδιά στη γωνία, να μη δουν. Γύρισα και είδα ότι είχε βγάλει το πόδι από το μπαλκόνι. "Μην το κάνεις. Τί πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω εγώ... της έλεγα"». 

Χωρίς σφυγμό το παιδί στο νοσοκομείο 

Ο θάνατος της μητέρας ήταν ακαριαίος. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. 

«Κορίτσι ηλικίας 4,5 ετών διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α «Π. & Α. Κυριακού» στις 17:00, διασωληνωμένο από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, άσφυγμο με κόρες σε μυδρίαση υπό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. Δηλωθείσα ώρα θανάτου 17:40», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top