ΔΕΘ: Τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 20:00 η ομιλία του στο Βελλίδειο

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης στις 20:00 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ     

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 σήμερα θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ - Helexpo και στις 11:00 θα περιηγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ αύριο Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Food Pass: Εξετάζεται νέο επίδομα 300 ευρώ για σούπερ μάρκετ

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να αναδείξει το κυβερνητικό έργο έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στα μέτρα στήριξης των πολιτών, εν μέσω την πανδημίας του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης. Θα συγκρίνει την τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα ανοίξει τα χαρτιά του για τα σχέδιά του για την επόμενη τετραετία. 

ΔΕΘ: Τα μέτρα που θα εξαγγείλει 

Την ώρα που η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται και ο χειμώνας αναμένεται εξαιρετικά δύσκολος για όλη την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει δέκα νέα μέτρα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. 

Ακρίβεια: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δεσμευτεί ότι κανένα νοικοκυριό δε θα κινδυνεύσει να μην ζεσταθεί τον χειμώνα με φυσικό αέριο. 

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει:

  • Συνέχιση της επιδότησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, με μειωμένη όμως κρατική ενίσχυση για τις μεγάλες καταναλώσεις.
  • Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ίσως και κατά 20%, και διεύρυνση των δικαιούχων.
  • Καταβολή νέας επιταγής ακρίβειας (food pass), ως 300 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα, σε συνταξιούχους και σε ευάλωτες ομάδες.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού από το νέο χρόνο στα 751 ευρώ από 713 που είναι σήμερα. 
  • Αναμένεται επίσης να επαναδιατυπώσει τη δέσμευσή του για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και “ξεπάγωμα” των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023, με αύξηση στο 6% κατά μέσο όρο.

ΔΕΘ: Εκλογές και εκλογικός νόμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2023. Όμως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο κι αν αυτός θα αλλάξει. 

Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Παρ’ όλ’ αυτά, σήμερα στο Βελλίδειο θα επιδιώξει να κάνει ανοίγματα συνεργασίας και θα απευθυνθεί προς το κέντρο, τη μεσαία τάξη και τους νέους.

Κυβερνητική πηγή στο Star: Μετρημένο στη ΔΕΘ οτιδήποτε πέραν της ενέργειας

Μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα στέγασης για νέα ζευγάρια, ενώ θα τονίσει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη και με οριζόντια μέτρα αλλά και με μέτρα που θα στοχεύουν στην ελάφρυνση και των πιο ευάλωτων ομάδων και των νέων ζευγαριών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top