Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ     

Οικονόμου: Ανακοινώσεις με ορίζοντα τετραετίας

Μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, λόγω της ενεργειακής κρίσης, σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Συνέχεια στη στήριξη νοικοκυριών – επιχειρήσεων 

Γ. Οικονόμου: Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με ορίζοντα τετραετίας

«Η αντιπολίτευση απαντά στις κοινωνικές προσδοκίες με ανεδαφικές εξαγγελίες και με αναταραχή, με γραφικότητες και με ασύστολα ψέματα» τόνισε κατά το σημερινό briefing ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πρόσθεσε: Στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως τις επόμενες εκλογές, το 2023, αλλά και τους στόχους μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας,  κατά τη διάρκεια της νέας τετραετίας μας. 

Επίδομα Ρεύματος: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού - τέλος στα οριζόντια μέτρα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση με τις ιδεολογικές εμμονές επιδείνωσε την κρίση 

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη πρόταξε την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση και για τη δημιουργία ασπίδας προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Τσίπρας: Τι απάντησε στον Μητσοτάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας  

«Έχουμε έναν ενεργειακό πληθωρισμό που από τον Μάη του 2021 έως τον Μάη του 2022 είναι στο 62% ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι κάτω από 40%» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν πια για την μέση οικογένεια η ΔΕΗ κοστίζει πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματος τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί» ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας  

Κριτική και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

«Ενώ ο ενεργειακός πόλεμος κλιμακώνεται και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις, για την Κυβέρνηση τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενισχύοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας» τόνισε ο Γραμματέας του τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας.  

«Είναι επικίνδυνοι με αυτά που κάνουν και με αυτά που λένε γίνονται όλο και περισσότερο επικίνδυνοι γιατί δεν έχουν σχέδιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στον ΑΝΤ1.    

Με ένα σποτάκι, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ. 

«Απαιτούμε αυτή τη στιγμή πλαφόν στην χονδρική και πλαφόν στη λιανική» δήλωσε για τις αυξήσεις στην ενέργεια ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. 
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top