Η απάντηση Πέτσα στα σενάρια για lockdown μετά τα Φώτα

Έρχονται μέτρα σε τηλεργασία και διασκέδαση από το νέο έτος

Τέλος στα σενάρια για lockdown μετά τα Φώτα, υπό τον φόβο της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον έβαλε ο Στέλιος Πέτσας.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα και έτσι είναι πιθανή μια αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτά θα αφορά αλλαγές στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε, αλλά σε καμία περίπτωση lockdown.

Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης για self και όχι rapid test στο ρεβεγιόν

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας θα έχει σχέση με την υψηλή μεταδοτικότητα και όχι με την νοσηρότητα. Και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι για την συμπεριφορά μας το προσεχές διάστημα. Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση», ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους αγρότες»

Ο Στέλιος Πέτσας αναγνώρισε πως έχει αυξηθεί το κόστος ζωής για μία οικογένεια, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές που εκτοξεύτηκαν από την ενεργειακή κρίση και να στηρίξει τα νοικοκυριά και τους αγρότες».

Έρχονται τηλεργασία και ωράριο στην εστίαση - Tι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Αναφορικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, το οποίο επανέλαβε κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, είπε πως ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «όχι γιατί πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά γιατί φοβάται μην βγει τρίτος, λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ».

Τσίπρας στο Star: Μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης ο στόχος 

«Υπάρχουν στοιχεία, όχι για πρόωρες εκλογές, αλλά για εξάντληση της τετραετίας, όπως η μετάλλαξη Όμικρον με τις απρόβλεπτες εξελίξεις. Ακόμη, όταν έχεις μια ενεργειακή κρίση που πιέζει τα νοικοκυριά δεν πας σε εκλογές. Όταν περιμένεις ισχυρή ανάπτυξη, τότε περιμένεις να την καρπωθούν και τα νοικοκυριά πριν πας σε εκλογές. Στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 10 δισ. σε σχέση με το 2021, αυτό σημαίνει αύξηση εισοδήματος για όλα τα νοικοκυριά», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top