Τουρισμός: Rapid test στους τουρίστες το σχέδιο της κυβέρνησης

Για τις εσωτερικές μετακινήσεις στην Ελλάδα

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για να ξεκλειδώσουν τα ταξίδια μελετά η κυβέρνηση. Εκτός από το πιστοποιητικό Covid-19, οι τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα μας και δεν έχουν εμβολιαστεί, εξετάζεται να κάνουν και rapid test για τις εσωτερικές μετακινήσεις. 

Ταξίδι με πλοίο: Δήλωση Υγείας θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι επιβάτες 

Όπως ανέφερε η Άννα Σταματιάδου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ένα τεστ δε θα είναι αρκετό για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας και δεν είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι ξένοι επισκέπτες, εκτός από το  PLF και το πιστοποιητικό Covid, θα πρέπει να κάνουν και rapid test αν θέλουν να μετακινηθούν από τον έναν προορισμό στον άλλο. Θα το πληρώνουν οι ίδιοι, με το κόστος να ανέρχεται  περίπου στα 20 ευρώ. 

Βρετανία: Δεν μπήκαν στην «πράσινη» λίστα τα ελληνικά νησιά

 

Μητσοτάκης: Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια

 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην 66η συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη έστειλε σαφές μήνυμα.  «Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε: «είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια αναψυχής θα επανέλθουν σχετικά γρήγορα». 

Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε θωρακισμένοι το καλοκαίρι

Αν το σχέδιο προχωρήσει τα rapid test θα γίνονται σε ξενοδοχεία, ιατρεία, μικρές υγειονομικές μονάδες και δήμους.  Οι φαρμακοποιοί δε θέλουν πάντως να ακούνε…  λέξη. 

Και οι ξενοδόχοι όμως, αν και θέλουν επιπλέον τεστ, προτείνουν να μη γίνονται στα καταλύματα. 

«Τιμονιέρης» σε ιστιοπλοϊκό ο Χάρης Θεοχάρης

Όλοι πάντως ανοίγουν πανιά για τους τουρίστες, όπως ο Χάρης Θεοχάρης που βρήκε τρόπο να φέρει δεκάδες Υπουργούς Τουρισμού στην Ελλάδα, διαφημίζοντας την εκδήλωση.  

«Σήμερα πάνω από ένα ιστιοπλοϊκό με όνομα «Το πνεύμα του Αιγαίου»  απευθύνω εγκάρδια πρόσκληση.  Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε με έναν θερμό εναγκαλισμό στο απέραντο γαλάζιο» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top