Την παραπομπή Γ. Παπαντωνίου και της συζύγου του σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας

Για «δώρο» εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να πήρε για τις φρεγάτες

Παραπομπή σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό  του, Σταυρούλα Κουράκου.

Στη φυλακή παραμένει ο Παπαντωνίου – Απορρίφθηκε το αίτημά του

Ο εισαγγελικός λειτουργός  στην πρόταση του η οποία αναπτύσσεται σε 1300 σελίδες ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να τους παραπέμψει για νομιμοποίηση  εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Το αδίκημα  αφορά «δώρο»  ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων  το οποίο φέρεται να  πήρε  ο πρώην υπουργός από την   “THALES NEDERLAND B.V.,  προκειμένου να   ανατεθεί  στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός  των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Τα εν λόγω  χρήματα  μάλιστα,   βάση της δικαστικής έρευνας, αποτελούν μέρος  μόνο  ενός  συνολικού χρηματικού ποσού  που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Κομβικό ρόλο έπαιξε ένας φίλος του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας ο οποίος παραδέχτηκε ότι έπαιρνε από το Γιάννο Παπαντωνίου κίτρινους φακέλους γεμάτους δεσμίδες χαρτονομησμάτων συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Έσπαγε» το ποσό σε μικρότερα, τα κατέθετε σε δικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και από εκεί έφυγαν για λογαριασμούς στην Ελβετία με δικαιούχους Γιάννο Παπαντωνίου και  Σταυρούλα Κουράκου. 
 

Ο ίδιος μέχρι και σήμερα επιμένει  ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη  και πως η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο.

Παπαντωνίου: Λένε ψέματα για τους λογαριασμούς μας, ανοίξτε τους όλους

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο. 


 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top