Τέλος τα κλασικά «κουτιά»: Η ΔΕΗ βάζει «έξυπνους» μετρητές σε όλους

Με στόχο την πάταξη της ρευματοκλοπής - Εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα

ΔΕΗ: Έρχονται οι "΄έξυπνοι" μετρητές"

«Έξυπνους» μετρητές για την μείωση των ρευματοκλοπών θα εγκαταστήσουν αναγκαστικά όλοι οι καταναλωτές ρεύματος, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις μαμούθ. 

Η απώλεια είναι από 80 έως 250 εκ. ευρώ το χρόνο ενώ ο (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ΔΕΔΔΗΕ έχει εγκαταστήσει έξυπνους μετρητές σε 13.000 πελάτες μέσης τάσης (μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικές αλυσίδες κ.α.) καθώς και σε 74.000 μεγάλους πελάτες χαμηλής τάσης που αντιπροσωπεύουν από κοινού το 36% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον, έχει ήδη παραγγείλει 224.000 «έξυπνους» μετρητές.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρώτοι έλεγχοι σε καταναλωτές που έβαλαν «έξυπνους» μετρητές έδειξαν ότι δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση ρευματοκλοπής.

Γιατί είναι δύσκολη η ρευματοκλοπή

Σύμφωνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ οι λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι μετρητές εμποδίζουν τις ρευματοκλοπές είναι τρεις:

- Πρώτον, δυσχεραίνεται η «απλή» μηχανική επέμβαση στον μετρητή για την επιβράδυνση του «ρολογιού» ή την διακοπή της καταμέτρησης αφού πλέον η καταγραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

- Δεύτερον, η κατανάλωση θα παρακολουθείται συνεχώς και εξ αποστάσεως. Που σημαίνει ότι αν γίνει παράκαμψη του μετρητή, θα φανεί αμέσως μεγάλη και ανεξήγητη πτώση της κατανάλωσης η οποία θα κινητοποιήσει τον έλεγχο.

- Τρίτον, οι αποκοπές θα γίνονται εξ αποστάσεως χωρίς να χρειάζεται επί τόπου μετάβαση του συνεργείου. Δηλαδή ταχύτερα και με αποφυγή των αντιδράσεων που συνήθως προκαλούνται όταν «κόβεται το ρεύμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top