Επίθεση Τζανακόπουλου σε Σόιμπλε: Να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό

«Κανείς σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση σε αδιέξοδο»

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Σόιμπλε: Να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό

Νέα επίθεση σε υψηλούς τόνους εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συστήνει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών «να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, να μην προσβάλλει ούτε την ελληνική κυβέρνηση ούτε τον πολύπαθο ελληνικό λαό και να μην επιχειρεί να πολώσει την κατάσταση για εσωτερική κατανάλωση».

Όπως τονίζει «δεν βοηθά ούτε τον ίδιον, ούτε φυσικά την υπόθεση της Ενωμένης Ευρώπης η στάση του εδώ και αρκετά χρόνια. Διότι ακριβώς αυτή η στάση του έχει οδηγήσει την Ευρώπη στα πολλαπλά σημερινά της αδιέξοδα».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει πως «κανείς σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση σε αδιέξοδο» και προσθέτει πως «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τεχνικό, καθώς η βασική διαφορά αφορά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ». Όπως εξηγεί, πρέπει «να εργαστούμε σκληρά ώστε να βρούμε το σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα αλλά και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Για την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται σε τίποτε περισσότερο από ό,τι ήδη έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της συμφωνίας του 2015».

Τέλος, επιτίθεται και στον πρόεδρο της ΝΔ: «Είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης, καθώς και η παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους έγινε και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα υλοποιηθούν κανονικά. Η ΝΔ λειτούργησε ως εσωτερικός εκφραστής της πιο τιμωρητικής και επιθετικής πτέρυγας των δανειστών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top