ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ το ΝΕΟ υπουργικό συμβούλιο-Ο πρωθυπουργός έδωσε τις προτεραιότητες

Στη Βουλή έφθασαν τα μέλη της κυβέρνησης- Πρώτη ανάρτηση:06/11/2016 12:27

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ το ΝΕΟ υπουργικό συμβούλιο-Ο πρωθυπουργός έδωσε τις προτεραιότητες

Για σήμερα, Κυριακή, έχει οριστεί η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός, έδωσε το στίγμα της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ενόψει της πολυαναμενόμενης αξιολόγησης.

179779.jpg
Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία θα γίνει αύριο Δευτέρα και αυτό για να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία.

Λίγο πριν τις 12:30 άρχισαν να πηγαίνουν τα μέλη της κυβέρνησης στη Βουλή.

Τι δήλωσαν κατά την είσοδο τους στη Βουλή

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι θέλει τη «μαύρη μαυρίλα». Καλό θα είναι να καταλάβει πως ο τόπος θα αποκτήσει τοπίο με αυτούς που πρέπει να πληρώνουν τα νόμιμα» είπε ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουϊκ.

179766.jpg
Επιμένει στις χθεσινές του δηλώσεις ο νέος υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο οποίος φθάνοντας στη Βουλή δήλωσε: «Συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα. Το «μακριά κι αγαπημένοι» ισχύει για όλες τις οικογένειες».

Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Καμμένος χαμογελαστός και αισιόδοξος αρκέστηκε το να πει ότι «στόχοι και μπαίνουν και θα τους κερδίσουμε».

«Συνεχίζουμε τη δουλειά» είπε προσερχόμενος ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , συμπληρώνοντας πως δεν υπήρχαν δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

179773.jpg
«Νέα ώθηση στη κυβερνητικό έργο θα δώσει η νέα σύνθεση της κυβέρνησης» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. «Από το καινούριο μου πόστο θα εργαστώ για ένα κράτος παραγωγικό» πρόσθεσε.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το Νίκο Παππά τι μέλλει γενέσθαι στα μέσα ενημέρωσης εκείνος απλά απάντησε πως είναι αισιόδοξος.

179788.jpg
«Χθες έγινε η ορκωμοσία της κυβέρνησης και περιμένουμε τους δανειστές για τις διαπραγματεύσεις. Η στρατηγική για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη. Οτιδήποτε συζητήσουμε τώρα δε μπορεί να γίνει στο πόδι», τόνισε η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει το ότι ανέλαβε τόσο σοβαρά καθήκοντα παρά το νεαρό της ηλικίας της (είναι 31 ετών).

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος», είπε προσερχόμενος ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χρησιμοποιώντας μια ρήση του Θουκυδίδη.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ναυτοσύνης, γιατί η θάλασσα δεν είναι μόνο η σχέση με τη σπουδαία γεωστρατηγική θέση της χώρας, αλλ�� και ένα μέσο για να προάγουμε τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε ακόμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top