ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Η δήλωση Φίλη που θα ανοίξει νέο ΠΟΛΕΜΟ με την Εκκλησία

Κριτική και αντιδράσεις στο γήπεδο του Tae Kwon Do

​Συνεχίζονται οι ομιλίες των συνέδρων για 2η μέρα στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Ειρήνη Σαββοπούλου, «επικρατεί έντονος προβληματισμός και κριτική για το βηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική».

Στελέχη του κόμματος μετέφεραν την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που συναντούν στην κοινωνία.

«Ηττηθήκαμε πολιτικά» είπαν κάποια στελέχη, ενώ συντάξεις και εργασιακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς αποτελούν ανοιχτές "πληγές" για την κυβέρνηση.

Επικρίσεις ακούστηκαν κυρίως από την πλευρά των 53 και για την διεύρυνση προς την κεντροαριστερά. «Δεν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Λάμπρου.

Από τα κορυφαία στελέχη που μίλησαν το απόγευμα της Παρασκευής ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Και αν ακούσαμε για ανακωχή με την εκκλησία πριν λίγες ημέρες, αυτή μάλλον παίρνει τέλος, καθώς ο κύριος Φίλης δήλωσε την Παρασκευή πως «υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση. Επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης είναι να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού επί των μαθητών. Η πρόσφατη διαμάχη με τα θρησκευτικά ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους μας ότι η ιεραρχία επιχειρεί να θέσει όρους εισβάλλοντας και πάλι στην πολιτική. Δεν πρόκειται για αντιπαλότητα είναι υπεράσπιση για εμάς του κοσμικού χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top