Ομολογία Κούλογλου: Ο Καλογρίτσας είχε συνάψει συμμαχία με μέλη της κυβέρνησης αλλά… δεν βγήκε!

«Ανοικτή ακόμη η έρευνα για το φάσμα των συχνοτήτων» απαντά η Επιτροπή

Ομολογία Κούλογλου: Ο Καλογρίτσας είχε συνάψει συμμαχία με μέλη της κυβέρνησης αλλά… δεν βγήκε!

Στην πρωτοφανή ομολογία ότι υπήρχε συμφωνία μελών της κυβέρνησης με τον κ. Καλογρίτσα για τη δημιουργία ενός φιλικού καναλιού προς την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν πέτυχε, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

«Ο κ. Καλογρίτσας προφανώς σύναψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους» παραδέχθηκε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Αθήνα 9,84, παρουσιάζοντας ως απόλυτα φυσικό το να αναζητεί μια κυβέρνηση φιλικά ΜΜΕ.

«Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά Μέσα Ενημέρωσης. Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα Μέσα εναντίον της και φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα» πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, ο οποίος διαπίστωσε… αποτυχία στόχου: «Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε»!

Αναφορικά με την τοποθέτηση Έτινγκερ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δέχεται προειδοποιήσεις ότι θέλει να καθυποτάξει τον Τύπο και τους καναλάρχες και πως δεν αποκλείεται παρέμβαση της Κομισιόν, ο κ. Κούλογλου είπε: «Με ενοχλεί ότι 2 Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, συμβουλεύουν τον Επίτροπο για θέματα που αφορούν τη χώρα μας»

Ερώτηση σε Έτινγκερ για το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν για τις άδειες

Ο κ. Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κομισιόν να αποκαλύψει σε ποιους ευρωβουλευτές αναφέρεται ο Επίτροπος Έτινγκερ και να διευκρινήσει τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθησαν καθώς και το αν έχει ζητηθεί η γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Στην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ερωτήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την "πολλαπλότητα των απόψεων" στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;

2. Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;

3. Έχει ζητήσει ο επίτροπος τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

Κομισιόν: Δεν θα αποκαλύψουμε το περιεχόμενο των κα ταγγελιών – Ανοικτή ακόμη η έρευνα για το φάσμα των συχνοτήτων

«Η Κομισιόν δεν μπορεί να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν γίνει στην υ��ηρεσία και στον αρμόδιο Επίτροπο Έτινγκερ» διευκρίνισε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σημείωσε ωστόσο, εμφατικά ότι παρά το γεγονός πως η διαδικασία αδειοδότησης παραγωγών τηλεοπτικού περιεχομένου δεν είναι εναρμονισμένη, οι αρχές και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης συνεχίζουν και ισχύουν κανονικά.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να σέβονται και σε αυτή την περίπτωση τους κανόνες της Συνθήκης και ειδικότερα την αρχή ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών.

Υπενθύμισε δε ότι πέραν αυτού του θέματος, στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μια ανοιχτή έρευνα για το θέμα του φάσματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων και της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων εποπτικών αρχών - θέματα για τα οποία, σημείωσε πως υπάρχει ανοιχτή διαδικασία επί παραβάσει και ο Επίτροπος βρίσκεται σε επαφές με τις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top