ΕΚΛΕΙΣΕ η συμφωνία για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Λευκός καπνός και για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Αγκάθι η μείωση του αφορολογήτου - Πρώτη ανάρτηση: 16:07

​​Σε συμφωνία για το ασφαλιστικό κατέληξαν πριν από λίγο η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές, ενώ λευκός καπνός βγήκε και για το θέμα των κόκκινων δανείων. Μόνη διαφωνία παραμένει η μείωση του αφορολογήτου.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος στους δημοσιογράφους, οι θεσμοί αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, παρά τις αρχικές τους αντιρρήσεις.

Επίσης, σημείωσε πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις περισσότερο από το ποσό που προτείνει η ελληνική πλευρά (300 εκατ.), ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχουν διαφορές στις ποσ��τικοποιήσεις που αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε κατηγορηματικά πως πια δεν χρειάζεται να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Λευκός καπνός στα κόκκινα δάνεια

Θετικά είναι τα σήματα που βγαίνουν και για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, καθώς σύμφωνα με κυβερνητική πηγή και σε αυτό το θέμα έχουμε πολύ μεγάλη σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, αγκάθι στη διαπραγμάτευση παραμένει το αφορολόγητο, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει τη σταδιακή μείωσή του.

Τέλος σημειώνει πως η κυβέρνηση περιμένει μια θετική δήλωση προόδου από το αυριανό Eurogroup και τονίζει πως θα είναι θετικό να ορισ��εί μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Παρ' όλ' αύτά, προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο και έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολό του το νέο νοσμοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης:

Έχουμε συμφωνία για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Το ανακοίνωσε ο Κατρούγκαλος

ΒΟΜΒΑ Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό- Στον αέρα η διαπραγμάτευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top