Με σινούκ και Top Gun λουκ πήγε στη Λέρο ο Καμμένος – Κοστούμι φόρεσε στην Χίο–ΒΙΝΤΕΟ

Το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα hotspots και οι δηλώσεις

​Επίσκεψη στα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων - μεταναστών (hotspots) στα νησιά Λέρο, Χίο και Λέσβο πραγματοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μαζί με τον κ.Καμμένο ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έφτασε με λουκ αλά Tομ Κρουζ στο “Top Gun” και ένα Σινούκ στην Λέρο, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος του νησιού, ο αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με το lerosnews.gr.

O κ.Καμμένος επισκέφτηκε τον χώρο, όπου συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στα Λέπιδα.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας επεσήμανε ότι «η όλη συνεργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί και αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου, καθώς και την πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά από τη Λέρο» .

Ο Υπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ενεργειών προς ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δημάρχου Λέρου.

Με κοστούμι και γραβάτα στην Χίο

Με ...καθυστέρηση 3 ωρών και με διαφορετικό λουκ έφτασε στη Χίο και στο «HELPE VILLAGE» στο Χαλκειός, ο Πάνος Καμμένος.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ενώ ο κ.Καμμένος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο., τους δεκάδες εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού, που ρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.
Ο υπουργός, φορώντας κοστούμι και γραβάτα, ξεναγήθηκε στους χώρους, διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα στάδια της καταγραφής και της διαμονής των μεταναστών και των προσφύγων, βρήκε το Κέντρο σε πλήρη λειτουργία και μετέφερε τις ευχαριστίες της πολιτείας σε όσους δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα γα την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα δε, εξήρε την συμβολή της τοπικής κοινωνίας που έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα για την προσωρινή εξυπηρέτηση των μεταναστών και προσφύγων και τέλος, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων πως σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει ειδικός χώρος για τα παιδιά, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως «η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και σε συνεργασία με τη συμφωνία που υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ, έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων».

«Είμαστε περήφανοι που όλοι μαζί οι φορείς συνεργαστήκαμε στενά και μπορέσαμε να λειτουργούμε αυτό το hotspot που διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές για μία αξιοπρεπή 24ωρη διαμονή» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr .

ΒΙΝΤΕΟ leros island tv, politischios.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top