Τσίπρας: Η επίλυση του Παλαισ��ινιακού το κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή

Συναντήθηκε με τον Αμπάς στο Μέγαρο Μαξίμου

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος εξέφρασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μαχμούντ Αμπάς στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
abas.jpg

Αφού καλωσόρισε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο και μίλησε για τις διαχρονικά στενές σχέσεις Ελλάδας και Παλαιστίνης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε «ζούμε, δυστυχώς, σε μια περίοδο που την περιοχή μας την περιτριγυρίζουν εξελίξεις αρνητικές, μεγάλης αστάθειας, πόλεμοι, επεμβάσεις, ταυτόχρονα η ανάπτυξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τρομοκρατικών επιθέσεων».
«Γι΄ αυτό είναι ίσως πιο κρίσιμο και πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να αναδείξουμε την ανάγκη της συνεργασίας, της ειρηνικής εξεύρεσης λύσεων πάνω στα προβλήματα και η επίλυση του Παλαιστινιακού είναι ένα "κλειδί" για ειρηνικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ιστορικό δεσμό των δύο λαών, σχέση στενής φιλίας, αδελφική σχέση που δοκιμάστηκε σε δύσκολες στιγμές.
Ο Μαχμούντ Αμπάς ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό γιατί μέσα σε λίγους μήνες τον έχει συναντήσει ήδη τέσσερις φορές.
abas2.jpg
«Αυτό αντανακλά και το βάθος των μεταξύ μας σχέσεων και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών», είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος και προσέθεσε: «Οι σχέσεις μας είναι ιστορικές, είναι στενές σχέσεις, είμαστε γείτονες, έχουμε πολλά κοινά στοιχεία που μας δένουν, και θα έλεγα ότι έχετε βάλει το χέρι σας επί τον τύπον των ήλων όταν είπατε για την ανάγκη επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος προκειμένου να επιλυθούν και άλλα προβλήματα».
«Αν λυθεί λοιπόν το Παλαιστινιακό πρόβλημα θα λυθεί και πρόβλημα της τρομοκρατίας που μας περικυκλώνει όλους πλέον. Είμαστε υπέρ της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης και της πολ��τικής επίλυσης όλων των προβλημάτων που ζούμε, στη Συρία, στο Ιράκ και σε άλλες περιοχές» κατέληξε ο Αμπάς.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top