Μείωση του αριθμού των βουλευτών και αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητά ο Χρυσόγονος

«Πρέπει το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι συμπάσχει στα δεινά του ελληνικού λαού»

Μείωση του αριθμού των βουλευτών και αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητά ο Χρυσόγονος

Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών προτείνει ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα, αλλά κυρίως να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών. Να δείξει το πολιτικό σύστημα ότι συμπάσχει και ότι συμμετέχει στα δεινά του ελληνικού λαού» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρακτορείο FM.

O ίδιος άσκησε κριτική στους δανειστές για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση λέγοντας πως «το 10 με 13% παλεύεται αλλά το 10% με το 23% είναι πάρα πολύ» και έκα��ε λόγο για «έλλειμμα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συλλογική ταυτότητα».

Ο κ. Χρυσόγονος επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε «μία αρρωστημένη ανοχή στην παραβατικότητα» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Επικρατεί μια παραβατικότητα από το πως παρκάρουμε, πως οδηγούμε, πως δεν τηρούμε την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοια ανοχή στο κάπνισμα».

Τέλος, ο ίδιος άσκησε κριτική στον τρόπο ψηφοφορίας στη Βουλή: «Γιατί κάνουμε ψηφοφορίες με μεθόδους του 19ου αιώνα διά ονομαστικής κλήσεως και αναγνώσεως του καταλόγου; Και μάλιστα όταν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο έχει στοιχίσει και κάποια λεφτά στους Έλληνες φορολογούμενους και δυστυχώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top