Ξέσπασμα ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης: Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση!

«Κυριαρχεί η διγλωσσία, το αλαλούμ και ο εμπαιγμός των πολιτών»

Ξέσπασμα ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης: Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση!

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, την οποία σε ανακοίνωσή του την κατηγορεί για «διγλωσσία, αλαλούμ και εμπαιγμό των πολιτών».

«Μετά την αρνητική εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες, έρχεται και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος (που οι ίδιοι υπέγραψαν) και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Η Κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες, καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ανάπτυξη, αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις. Κυριαρχεί η διγλωσσία, το ''αλαλούμ'', ο εμπαιγμός των πολιτών» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση απλά συζητά το πώς θα κερδίσει χρόνο «αναβάλλοντας την καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους» και ο πρωθυπουργός «δείχνει για δεύτερη φορά να επιδιώκει μια ''άνωθεν'' πολιτική λύση, με άγνωστες προϋποθέσεις και όρους».

Κάνοντας λόγο για «διαρκή ομηρία» και «αγωνία» της κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στο θέμα με την μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε 650.000 δικαιούχους αλλά και στον κίνδυνο πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, κατηγορεί για εμπαιγμό της κυβέρνησης σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και συνταξιούχους με την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και στα γηροκομεία.

«Φθάνει πια. Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις με τους εταίρους για όλα τα μείζονα ζητήματα, να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα και να επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος ώστε «να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top