Αποκάλυψη: ΑΥΤΟ είναι το έγγραφο του Σόιμπλε για 5ετές Grexit!

Ζητά εναλλακτικά «ταμείο» δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ

Αποκάλυψη: ΑΥΤΟ είναι το έγγραφο του Σόιμπλε για 5ετές Grexit!

Ίσως αυτό να εννοούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν –προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup- μίλησε για σκληρές διαπραγματεύσεις.

Στο έγγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το 5ετές Grexit με ημερομηνία 10 Ιουλίου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο star.gr στα αγγλικά, τονίζεται πως η Ελλάδα έχει δύο επιλογές:

1. Η Ελλάδα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ σε ένα «ταμείο», το οποίο θα πουλά προς αποπληρωμή του χρέους

2. Ένα 5ετές Grexit το οποίο θα συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, με την Ελλάδα να παραμένει μέλος της ΕΕ και να λαμβάνει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».

«Όλα όσα κάνει ο Σόιμπλε είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο» ανέφερε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Ν-tv.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει σάλο και στη Γερμανία, με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ να τονίζει πως είναι «τραγικό να πατάς το πόδι κάτω και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο».

«Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος έριξε και μια αιχμή κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως υπάρχουν «υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών».

CJqMmNHWEAA704z.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top