Σε έξι μέρες ξεκαθαρίζουν όλα: Διπλό νόμισμα, Grexit ή συμφωνία; Όλα συζητιούνται στην Γερμανία

Έχει καλή πρόθεση αλλά και απαιτήσεις η Μέρκελ-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Σε έξι μέρες ξεκαθαρίζουν όλα: Διπλό νόμισμα, Grexit ή συμφωνία; Όλα συζητιούνται στην Γερμανία

Με την καγκελάριο Μέρκελ να τα παίζει όλα για όλα για να κρατήσει την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, ο πολιτικός “πυρετός” ανεβαίνει την επόμενη εβδομάδα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σήμερα οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, του Χριστιανοδημοκρατικού και του Σοσιαλδημοκρατικού συζήτησαν μακριά από δημοσιογράφους όλα τα ενδεχόμενα, ενόψει της λήξης του ελληνικού προγράμματος στις 30 Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, «η κα Μέρκελ, η οποία δαπανά πλέον το 1/3 του πολιτικού της χρόνου για να ασχολείται με την Ελλάδα, έχει κατεβεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των 311 μελών του κόμματός της, με το σλόγκαν "δεν θα αφήσω την Αθήνα να γίνει Πρίστινα"».

Στο Κόσσοβο έχουν ως νόμισμα το ευρώ, αλλά δεν είναι στην ευρωζώνη, ενώ για ένα διάστημα υπήρχε και ένα άλλο νόμισμα το γιουγκοσλαβικό δηνάριο, που όμως δεν χρησιμοποιούνταν. Η κα Μέρκελ όμως δεν θέλει να ακούει για δύο νομίσματα, μι�� από τις ιδέες που προωθούν οι συνεργάτες του κ.Σόϊμπλε και επιμένει, ότι το κόμμα που μέσω του Αντενάουερ και του Κόλ συνέδεσε το όνομα του με την οικοδόμηση της Ευρώπης, οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες δεν θα πρέπει να το συνδέσουν τώρα με... ένα Grexit.

Η κα Μέρκελ θα ρίξει όλο της το βάρος προσωπικά στην μάχη για την Ελλάδα, όταν το πρωί της επόμενης Πέμπτης 18/6, θα μιλήσει στην Βουλή για το ελληνικό ζήτημα, στην έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Στόχος της κας Μέρκελ είναι να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορώ να βοηθήσω τον Τσίπρα, χωρίς να με βοηθήσει με τα νούμερα».

Αν πάντως δεν υπάρξει συμφωνία η χώρα μας -και αυτό συζητιέται στο Βερολίνο-θα χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ. Αυτό σημαίνει, όπως βεβαίωσε στο Star, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, ότι στις 30/6 θα κοπεί ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας ΕLΑ, διότι η χώρα δεν θα είναι σε πρόγραμμα. Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα μείνουν μετέωρες, θα επιβληθεί έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και για να σωθούν θα πρέπει να παρέμβουν η ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι, αν θέλουμε η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top