Έρχεται συμφωνία στις 18 Ιουνίου και παράταση έως τον Μάρτιο του 2016

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Μέρκελ - Ολάντ

Έρχεται συμφωνία στις 18 Ιουνίου και παράταση έως τον Μάρτιο του 2016

Επιτάχυνση των συνομιλιών, με ορίζοντα το Eurogroup της 18ης Ιουνίου και με δεδομένη την πίεση από την έλλειψη χρόνου και χρήματος, συμφώνησαν οι κ.κ. Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ μετά τη συνάντησή τους, το βράδυ της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η νέα τριμερής διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και έγινε σε καλό κλίμα, παρά την «παγωμάρα» και απαισιοδοξία των προηγούμεν��ν ημερών.

«Αποφασίσαμε να εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις για να γεφυρωθούν οι διαφορές… Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δοθεί μία βιώσιμη λύση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τη δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή και με ασφάλεια στην ανάπτυξη, έχοντας βιώσιμο χρέος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για «μια προοπτική που θα δώσει ασφάλεια και σταθερότητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη».

Η Ελλάδα έγινε γνωστό ότι ζητά επέκταση του προγράμματος κατά εννέα μήνες, δηλαδή έως τον Μάρτιο του 2016, οπότε ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα του ΔΝΤ, ενώ πηγές από το Βερολίνο διέψευσαν τις πληροφορίες που ήθελαν την Άνγκελα Μέρκελ να προτείνει κλιμακωτή συμφωνία, με την Αθήνα να πρέπει να ξεκινήσει μία μείζονα μεταρρύθμιση εάν θέλει να αρχίσει η παροχή βοήθειας.

Πριν από τη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Πολ Γιούνκερ, με τον οποίο θα έχει νέο τετ α τετ εντός της ημέρας.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top