Γιατί αρνείται η ελληνική κυβέρνηση το πακετάρισμα των δόσεων στο ΔΝΤ

Διαπραγμάτευση και αβεβαιότητα θα παραταθούν κατά ένα μήνα

Γιατί αρνείται η ελληνική κυβέρνηση  το πακετάρισμα των δόσεων στο ΔΝΤ
Αρνείται τελικά η ελληνική κυβέρνηση το «πακετάρισμα» των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ (που η πρώτη από αυτές είναι προγραμματισμένη να καταβληθούν στις 5 Ιουνίου), προκειμένου να πιέσει από την πλευρά της να υπάρξει κατάληξη σε μία συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, παρότι θεωρητικά θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο, όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας μία υπενθύμιση που τρομάζει, ότι η τελευταία χώρα που ζήτησε κάτι τέτοιο ήταν η… Ζάμπια!

Τρομάζει όμως την ελληνική κυβέρνηση και το ενδεχόμενο «πακεταρίσματος» επειδή έτσι θα παραταθεί κατά ένα μήνα περίπου η διαπραγμάτευση, με κίνδυνο από την αναβολή της συμφωνίας «να της σκάσει στα χέρια» μία χρεοκοπία, λόγω προβλημάτων ρευστότητας!

«Λύση ανάγκης» είναι και η «πολιτική διαπραγμάτευση» στην οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ε. Τσακαλώτος και την οποία ρίχνει πάλι στο τραπέζι η κυβέρνηση, στο «παρά ένα» της εκπνοής του χρόνου.

Το γεγονός αυτό όμως προκαλεί απορίες, καθώς όσες φορές μπήκε η πολιτική διαπραγμάτευση στο τραπέζι, τουλάχιστον 7 μέχρι στιγμής, μία ανά σύνοδο κορυφής ΕΕ, στις συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ κλπ, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε, καθώς είναι προφανές ότι δεν βρίσκει σύμφωνους τους εταίρους. Και το γεγονός ότι οι δανειστές είναι πλέον αυτοί (και όχι μ��νο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) που αναφέρουν ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή δεν είναι «φετίχ», είναι ενδεικτικό του κλίματος…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top