Iskra.gr: «Η κυβέρνηση να πει βροντερό “όχι” στα ψευτοδιλήμματα των δανειστών»

«Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους κηδεμονίας»

Iskra.gr: «Η κυβέρνηση να πει βροντερό “όχι” στα ψευτοδιλήμματα των δανειστών»

​«Βροντερό “όχι” στα νεοαποικιακά κελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ» καλεί η Αριστερή Πλατφόρμα να πει η κυβέρνηση, μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Iskra.gr.

Λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ, το Iskra.gr δημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο, εμμένοντας στην άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές.

«Είναι , πλέον, κάτι παραπάνω από σαφές ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να άρει ή έστω να χαλαρώσει τους όρους κηδεμονίας που επιβάλλει στον ελληνικό λαό και τη χώρα», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«Αυτή την κρίσιμη και κάτι παραπάνω από οριακή στιγμή για τον ελληνικό λαό το ΔΝΤ μαζί με τις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, θέτοντάς της το κίβδηλο δίλημμα: πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία».

«Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση καλούνται να μην υποκύψουν στα “νεοαποκιακά” κελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ , να πουν ένα βροντερό “όχι” στα ψευτοδιλήμματα. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και να χαράξουν μια νέα προοδευτική πορεία για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και να αποτελέσουν παράδειγμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, που δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας», τονίζεται στο άρθρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top