Βαρουφάκης: Το αφορολόγητο θα επιστρέψει παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών

"Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά" τόνισε

Βαρουφάκης: Το αφορολόγητο  θα επιστρέψει παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών

​«Η καθιέρωση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ θα δώσει ανάσες σε όλους, ιδίως εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Η κατάργηση του αφορολόγητου ήταν μέγιστη ντροπή και νομίζω ότι και εσείς που την εισάγατε και την ψηφίσατε-γιατί έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- δεν νιώθατε καλά την στιγμή που το κάνατε και δεν το λέω ειρωνικά» είπε πριν από λίγο στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τώρα ξάφνου βιάζεστε να επανέλθει το αφορολόγητο… Εμείς όμως κύριε Κεγκέρογλου βιαζόμαστε πραγματικά και ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις-οι οποίες δεν θα γινόντουσαν ποτέ αν είχαμε προσυπογράψει το e-mail Χαρδούβελη- ώστε να επανέλθει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ» είπε απευθυνόμενος στον πρώην υφυπουργό Εργασίας ο κ.Βαρουφάκης, διαβεβαιώνοντας πάντως πως θα επιστρέψει το αφορολόγητο.

«Θα κάνουμε πράξη, όσα υποσχεθήκαμε» πρόσθεσε.

Ο κ.Βαρουφάκης έκανε έκκληση στους βουλευτές να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς, όπως πχ τα θέματα για την φορολόγηση αγροτών άπτονται στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη.

«Θεωρώ ότι οι επιστροφές φόρων πρέπει να γίνονται στην ώρα τους» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, διαβεβαιώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών - παρά τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούν οι δανειστές, επιβάλλοντας μας πολιτικές που ούτε εσείς θέλετε να επιβληθούν-, βελτιστοποιούμε τον τρόπο διαχείρισης των δημοσιονομικών και των φορολογικών ζητημάτων».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αρνητικός στο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top