Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει εξαρτημένο πιόνι κανενός

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καθεστώς ενεργειακής μπανανίας»

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά την Ευρώπη έστειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει εξαρτημένο πιόνι κανενός στο όνομα «μιας δήθεν απεξάρτησης πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ», ενώ κατηγόρησε τις μεγάλες χώρες ότι με τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων επιχειρούν να καταδυναστεύσουν τις μικρότερες.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να είναι «σε καθεστώς ενεργειακής μπανανίας» και δήλωσε ότι θα ακολουθήσει πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική ώστε να μην είναι δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη στήριξή του στον αγωγό ΤΑΡ, εξηγώντας όμως ότι πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα, και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει χώρος αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top