Ρεύμα, σίτιση, στέγη για τα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

​Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καταθέτει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, δίνοντάς του ιδιαίτερη βαρύτητα, μιας και το θεωρεί ένα από τα νομοσχέδια που χαρακτηρίζουν την… αντιμνημονιακή της πολιτική.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300kWh σε νοικοκυριά είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε όχι και σε νοικοκυριά που τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών.

Επίσης θα δοθούν επιδοτήσεις ενοικίου σε περίπου 30.000 νοικοκυριά και θα αφορά νέες μισθώσεις, αλλά και ανανέωση παλαιότερων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση αυτή θα ανέρχεται στα 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και στα 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια.

Τέλος, στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπονται και εκπτωτικά κουπόνια για 300.000 οικογένειες, τα οποία θα διανεμηθούν με εισοδηματικά κριτήρια, μετά από εξέταση των φορολογικών δηλώσεων των ενδιαφερομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top