«Ναι» από Βρυξέλλες: Πράσινο φως σε Ελλάδα για τη λίστα μεταρρυθμίσεων

«Μέχρι τέλη Απριλίου το αργότερο η εξειδίκευση των μεταρρυθμιστικών μέτρων»

«Ναι» από Βρυξέλλες: Πράσινο φως σε Ελλάδα για τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Το «πράσινο φως» στη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η κυβέρνηση έδωσε πριν από λίγο το Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επικύρωση της συμφωνίας ακολουθεί η έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.

Eurogroup: Μέχρι τέλη Απριλίου το αργότερο η εξειδίκευση των μεταρρυθμιστικών μέτρων

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup τονίζει ότι θέμα συζήτησης της τηλεδιάσκεψης ήταν η λίστα με τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν ένα «έγκυρο πρώτο βήμα για μια επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης».

Όπως αναφέρεται, αυτή ήταν «η πρώτη λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές με βάση την ισχύουσα συμφωνία», η οποία -όπως αναφέρει το Eurogroup- «θα εξειδικευθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου».

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με σκοπό να φτάσουμε στην τελική απόφαση σχετικά με την παράταση έως και τέσσερις μήνες του Master Financial Assistance Facility Agreement» τονίζει στη συνέχεια η ανακοίνωση, με την οποία το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν περαιτέρω και να διευρύνουν τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων σε στενή συνεργασία με τα θεσμικά όργανα «προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στη λίστα περιλαμβάνεται ανάμεσα στα άλλα ως στόχος η μελλοντική αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς όμως αύξηση του μισθολογικού κόστους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top