Χαρδούβελης: Πολύ μεγάλο το κόστος από μονομερείς ενέργειες

«Κλείνουμε την αξιολόγηση και περνάμε στη φάση της ελάφρυνσης του χρέους»

Χαρδούβελης: Πολύ μεγάλο το κόστος από μονομερείς ενέργειες
Για μεγάλους κινδύνους για την ελληνική οικονομία προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Πρέπει οπωσδήποτε η Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΕΚΤ γιατί από αυτό θα εξασφαλίσουμε 15,9 δισ. ευρώ, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα στην ελληνική οικονομία που εμφανίζει τον μεγαλύτερο αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως «η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε άνεση ούτε πολυτέλεια χρόνου για να διαπραγματευτεί με την τρόικα και τους δανειστές», ενώ προειδοποίησε πως σε περίπτωση που ληφθούν μονομερείς ενέργειες, το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο.

«Δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις που θα οδηγούν σε μονομερείς ενέργειες διότι αυτό θα έχει πολύ μεγάλο κόστος» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας όχι μόνο για χρηματοδοτικό πρόβλημα αλλά και για εκτροχιασμό της οικονομίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα χάσουμε τα 7,2 δισ. ευρώ από εκκρεμείς δόσεις του προγράμματος, θα πρέπει να επιστρέψουμε τα 11,4 δισ. ευρώ που υπάρχουν στο ΤΧΣ ενώ η Ελλάδα θα παραμείνει και μόνη της να αντιμετωπίζει τις αγορές.

«Κλείνουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια θα συζητήσουμε με τους δανειστές μας για το χρέος, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει κούρεμα αλλά θα μπορεί να περιλαμβάνει μέτρ�� ελάφρυνσης» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top