Βορίδης: Δεν έχουμε «αγγίξει» το Κράτος στο βαθμό που θα έπρεπε

Σταθάκης: Η οικονομία κατέρρευσε, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Βορίδης: Δεν έχουμε «αγγίξει» το Κράτος στο βαθμό που θα έπρεπε
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης σε σε debate του Συλλόγου Αποφοίτων του LSE στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ζητά εκλογές «από τον Σεπτέμβριο του 2012, ένα τρίμηνο μετά τις διπλές εκλογές» και σημείωσε πως τη σταθερότητα στη χώρα «την φέρνει η κυβερνητική πλειοψηφία». Παράλληλα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει σχέδιο και σαφείς θέσεις για το πώς θα πορευτεί η χώρα από ‘δω και στο εξής. Ωστόσο, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον συνομιλητή του χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον καλό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Υγείας άσκησε (αυτό)κριτική κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει αγγιχτεί όσα θα έπρεπε το Κράτος», ενώ σημείωσε ότι είναι «φάουλ» το ότι μιλάμε την ορολογία του μνημονίου ακόμη και σήμερα, διερωτώμενος: «Μετά το Μνημόνιο δηλαδή, δεν θα έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία; Θα επιστρέψουμε στην εποχή των ελλειμμάτων;».

Ο κ. Σταθάκης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για κατάρρευση της οικονομίας μέσα σε 4 χρόνια και χαρακτήρισε τη «συνταγή» του Μνημονίου «λανθασμένη και απολύτως προβληματική��.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε παταγώδη αποτυχία τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι «η οικονομία ήταν ήδη πολύ ιδιωτικοποιημένη», ενώ υποστήριξε ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθότι δεν είναι βιώσιμο.

Απαντώντας στον υπουργό Υγείας σε όσα είπε για το Κράτος, σημείωσε ότι «δεν φταίει το Κράτος ούτε οι υψηλοί μισθοί» και συμπλήρωσε πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, αναρωτήθηκε γιατί οι πρόωρες εκλογές θα αποτελούσαν εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top