Τσίπρας: Μόνη εγγύηση για τη σταθερότητα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτησε εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες

Εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα το πρωί στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» και εκτίμησε ότι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα είναι «κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία λύση, καμία νέα συμφωνία δίχως την έγκριση, την επικύρωση του λαού, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει «ισχυρή εντολή δια��ραγμάτευσης και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη, για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα» και λέγοντας ότι η χώρα «δεν αντέχει άλλο το “success story” ενός ιδιόμορφου τρίτου κόσμου της φτώχειας και των αποκλεισμών που γέννησε η πολιτική των μνημονίων».

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του, που -όπως είπε- βρίσκονται στον αντίποδα της ακολουθούμενης πολιτικής στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη σε αδιέξοδο, κάτι που, όπως είπε, έχει γίνει πλέον αποδεκτό.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα διεκδικήσει:

• Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953

«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους

Περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθ��ίας αγορά κρατικών ομολόγων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top