Επιβεβαιώνονται οι «μυστικές» επαφές ΣΥΡΙΖΑ-Άσμουσεν!

Το αποκάλυψε… διακριτικά το γερμανικό υπουργείο Εργασίας

Τις ανεπίσημες επαφές του Άσμουσεν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Υπάρχουν ενδεχομένως συναντήσεις που κάνει ο κ. Άσμουσεν όχι υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας αλλά αυτό εδώ δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω ούτε να το επιβεβαιώσω. Από ό,τι γνωρίζω, υπήρξε, νομίζω, μια συνάντηση με εκπροσώπους της Ελλάδας. Δεν γνωρίζω ακριβώς από ποιον χώρο προέρχονται και αν πράγματι ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν, πάντως, συνάντηση την οποία είχε υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας» σημείωσε ο Κρίστιαν Βέστχοφ σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί πρόσφατης συνάντησης των δύο πλευρών.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στην επίσημη γερμανική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, αφήνοντας ωστόσο ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να έγινε μια τέτοια συνάντηση: «Υπάρχει επιτόπου στην Αθήνα μια γερμανική αντιπροσωπεία, η οποία εκπροσωπεί τη Γερμανία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτή η γερμανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαίως οι συνομιλίες, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επίσης και η καλλιέργεια επαφών πέρα από αυτές. Θεωρώ, χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ότι σε αυτές τις επαφές ανήκουν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι απολύτως αυτονόητο και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα κράτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top