Διαβάστε στο star.gr την λύση - πακέτο που εξετάζει ο πρωθυπουργός

Τι εισηγήσεις δέχεται από τους στενούς του συνεργάτες ο Α.Σαμαράς

​Να επιχειρήσει με μια πολιτική κίνηση να καθορίσει την ατζέντα και τα διλλήματα της προεδρικής εκλογής εξετάζει ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να παρουσιάσει μαζί με την πρόταση για την τελική ρύθμιση του χρέους και το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα έχει κηρυχτεί από την κυβέρνηση και αναθεωρητική η παρούσα Βουλή.

Η κορύφωση των κινήσεων αυτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιολόγηση της τρόικας και τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να θέσει το εξής δίλημμα εν όψει της προεδρικής εκλογής: ή εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποτρέπονται πρόωρες εκλογές ή υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία για ρύθμιση του χρέους και για σημαντικές θεσμικές αλλαγές μέσα από τον ορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top