Κωστής Χατζ��δάκης: «Το πείραμα πετυχαίνει με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές»

«Άνθρωποι του εμπορίου και δήμαρχοι συμφωνούν στο άνοιγμά τους»

Κωστής Χατζηδάκης: «Το πείραμα πετυχαίνει με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές»

​Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε πως «το πείραμα πετυχαίνει, ακόμα και άνθρωποι του εμπορίου και δήμαρχοι συμφωνούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».

Πρόσθεσε ακόμα, πως «όλες τις προηγούμενες Κυριακές που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, είδαμε ότι υπήρξε κίνηση στο εμπορικό κέντρο των πόλεων, ιδιαίτερα των μεγάλων πόλεων», και εκτίμησε πως στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, «υπήρξε ο φόβος του καινούργιου.Σε χώρες που μας ανταγωνίζονται τουριστικά, το καθεστώς αυτό έχει ήδη υιοθετηθεί».

Να σημειώσουμε, πως τα καταστήματα είναι ανοικτά σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στην Αθήνα, και έως τις 18:00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων πάντως, διαφωνεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης, και για το λόγο αυτό απάντησε σήμερα με 24ωρη απεργία, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο «The Mall Athens».

«Οι καταναλωτές έκαναν βόλτα και όχι ψώνια. Οι μικρές επιχειρήσεις εξουθενωμένες, προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, των μεγάλων ξένων αλυσίδων, των τεράστιων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top