Κωστής Χατζηδάκης στο STAR: «Συγκλίνουμε στον στόχο αλλά όχι στον τρόπο με την τρόικα!»

Τι θα γίνει με την τιμή του ψωμιού και του γάλακτος

Κωστής Χατζηδάκης στο STAR: «Συγκλίνουμε στον στόχο αλλά όχι στον τρόπο με την τρόικα!»

​Στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων του Star βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, ο οποίος είναι το πρόσωπο των ημερών λόγω των εξελίξεων με τους πλειστηριασμούς αλλά και με τις τιμές των αγαθών.

Για την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό το πρωί του Σαββάτου είπε:

«Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει μια σαφή δήλωση από το καλοκαίρι και πάνω στο πνεύμα αυτής της δήλωσης κινούμαστε! Δηλαδή από τη μια, υπάρχει ο νόμος 3869 του ’10, όπως τροποποιήθηκε επί τα βελτίω από εμάς με το νόμο 4161 του ’13 και αφορά την προστασία της Α’ κατοικίας, αυτών που είναι σε αδυναμία. Ο νόμος προβλέπει ότι προσφεύγει στο Ειρηνοδικείο για να σώσει την Α’ του κατοικία, όποιος αποδεικνύει ότι είναι φτωχός και μάλιστα έχει γίνει προσφυγή 80.000 ανθρώπων μέχρι σήμερα».

Ακόμα για το θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι: «Εκεί έχουμε διαφωνίες με την τρόικα, η τρόικα δέχεται κάποια προστασία, εμείς θέλουμε περισσότερη! Βεβαίως και εμείς ως κυβέρνηση δεν είμαστε της σχολής ότι πρέπει να προστατευτούν άνθρωποι που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι! Αλλά από την άλλη δεν έχουμε συγκλίνει ως προς το επίπεδο της προστασίας της εξωδικαστικής. Από ποιο ποσό και κάτω δηλαδή.»

«Εμείς έτσι κι αλλιώς δεν διαπραγματευόμαστε με τις τράπεζες, διαπραγματευόμαστε με την τρόικα.»

«Συγκλίνουμε στον στόχο αλλά όχι στον τρόπο, στην μέθοδο με την τρόικα!»

Όμως είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει.

Όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων στην αγορά, όπως είχε πει θα φέρει κάποιες ρυθμίσεις με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ που μιλάει για τις στρεβλώσεις στη νομοθεσία, οι οποίες θα ρίξουν τις τιμές!

«Εμείς πέραν του ότι μέχρι τώρα περάσαμε καινούργιες αγορανομικές και γεωνομικές διατάξεις, με βάση τις οποίες επιτρέπονται σε περισσότερες επιχειρήσεις να πωλούν περισσότερα προϊόντα σε περισσότερα σημεία. Χαρακτηριστική περίπτωση το βρεφικό γάλα και έπεσε η τιμή του κατά 20 με 25%.»

Μάλιστα απάντησε και στο ερώτημα του Παναγιώτη Στάθη, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσαυτάρη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα «πέσει» η ποιότητα του γάλατος, είπε:

«Καταρχήν η συζήτηση μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί. Η Βουλή θα είναι εκείνη, η οποία θα αποφασίσει στο τέλος», είπε ο κύριος Χατζηδάκης.

«Προτείνουμε μια αναδιάταξη της αγοράς, έτσι ώστε όποιος θέλει να παίρνει ελληνικό γάλα να παίρνει ελληνικό γάλα με το σήμα και αυτό θα αφορά μια σειρά από προϊόντα».

«Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε γάλα 34 % ακριβότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top