Παραμύθι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ γιαγιάκα!! Ύφεση λένε και το 2014!!

Νέες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

​Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την Ελλάδα προχώρησε ο ΟΟΣΑ, προβλέποντας ύφεση 0,4% για το 2014 και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2015 με ρυθμό 1,8%.

Αν και η πρόβλεψη για ύφεση παραμένει, το ύψος της είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπε ο οργανισμός στην προηγούμενη έκθεση Economic Outlook (πτώση ΑΕΠ 1,2% για το 2014).

Ο διεθνής οργανισμός καλεί τη χώρα να συνεχίσει στην πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και τους πιστωτές να μην αποκλείσουν το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του χρέους.

«Η Ελλάδα αναμένεται να περάσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014 και να ενισχυθεί η οικονομία της τον επόμενο χρόνο καθώς βελτιώνεται περισσότερο η ανταγωνιστικότητά της, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το διεθνές εμπόριο και αυξάνονται οι επενδύσεις», αναφέρει συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ, εκτιμώντας πως «η ανεργία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε αρνητικό έδαφος».

«Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή ως έχει προγραμματιστεί. Εάν, όμως, αποδειχθεί ότι η οικονομία είναι πιο αδύναμη από τις προβλέψεις, τότε θα πρέπει να επιτραπεί στους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν» σημειώνει και καταλήγει: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να επιτευχθεί δημοσιονομική βιωσιμότητα».

Ο οργανισμός υπολογίζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2013, στο 2,2% του ΑΕΠ για το 2014 και στο 1,4% του ΑΕΠ για το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top