Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Θα σε γράψει η ιστορία ως τον προστάτη των τεμπέληδων και των κοπανατζήδων

Υπουργός: «Δεν είμαι προϊστάμενος επιχείρησης. Εγώ κάνω πολιτικές, δεν απολύω»

Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Θα σε γράψει η ιστορία ως τον προστάτη των τεμπέληδων και των κοπανατζήδων
Σε κόντρα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη εξελίχθηκε η ερώτηση του δεύτερου για τις απολύσεις των επίορκων στο Δημόσιο.

Ο κ. Ψυχάρης ζήτησε εκ νέου να πληροφορηθεί πόσοι είναι οι επίορκοι στο Δημόσιο κατηγορώντας τον κ. Μανιτάκη ότι δεν γνωρίζει το υπουργείο του αφού είχε καταθέσει ερώτηση πριν από 6 μήνες και ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση.

Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα και υποστήριξε πως όσα έχουν συγ��εντρωθεί από διάφορες πηγές ότι δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα «για το καλό του τόπου» προκειμένου να μην στοχοποιηθούν και απαξιωθούν στο σύνολό τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος ήταν που επανέφερε τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 70 χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν1.533 πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και 320 εκκρεμείς υποθέσεις στα δευτεροβάθμια συμβούλια» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι υποθέσεις προχωρούν με ρυθμό χελώνας αφού εξετάζονται 10-15 περιπτώσεις τη βδομάδα! Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνολικά σε μόλις 89 υποθέσεις έχει επιβληθεί οριστική παύση.

«Αν ήταν δική σας επιχείρηση θα τους είχατε βρει και θα είχατε διώξει άμεσα. Όπως και θα είχατε ξεπεράσει τα διαδικαστικά εμπόδια. Κινδυνεύετε κε Μανιτάκη να μείνετε στην ιστορία ως ο προστάτης υπουργός των επίορκων, των απατεώνων των κοπανατζήδων» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι απόδοση δικαιοσύνης το να απολυθούν οι επίορκοι και οι απατεώνες από το Δημόσιο!

Ο υπουργός, ενοχλημένος, διέκοψε τον κ. Ψυχάρη, απαντώντας ότι ο ίδιος δεν είναι προϊστάμενος επιχείρησης: «Ο υπουργός δεν είναι προϊστάμενος επιχείρησης. Όποιοι απολύονται, απολύονται σύμφωνα με τις διαδικασίες και με τους νόμους. Υπάρχει κρίση, Εγώ επισημαίνω και εντοπίζω. Κάνω πολιτικές, δεν απολύω».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top