Αυξάνεται ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία - Επιβαρύνονται και τα Αirbnb

Έως 6 ευρώ ο νέος φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Αυξάνεται ο φόρος διαμονής για τα ξενοδοχεία και μπαίνει «φρένο» στα Αirbnb αφού θα επιβαρύνονται πλέον με τους φόρους των ενοικιαζομένων δωματίων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα έσοδα από αυτούς τους φόρους θα δοθούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ αναμένονται την επόμενη χρονιά από τον αυξημένο φόρο διαμονής, ο οποίος - ως «πράσινο» τέλος - θα συγχρηματοδοτήσει το Ταμείο Φυσικών Καταστροφών.

Τέλος οι αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά

Οι αυξήσεις για τα ξενοδοχεία θα είναι έως και 6 ευρώ. Ο νέος φόρος διαμονής για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία έχει ως εξής: 

  • 3*: από 1,5 ευρώ σε 3 ευρώ
  • 4*: από 3 ευρώ σε 7 ευρώ 
  • 5*: από 4 ευρώ σε 10 ευρώ 

Ο νέος φόρος διαμονής θα ισχύει και σε όλα τα Airbnb, τα οποία θα επιβαρυνθούν με 1,5 ευρώ, όπως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Όσοι διαθέτουν πάνω από δύο ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση, θα πρέπει να κάνουν έναρξη εργασιών αφού από τον Ιανουάριο, τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη διαμονής, όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top