Ρυθμίσεις οφειλών: Πιο ελαστικά κριτήρια και παράταση προθεσμίας      

Οι αλλαγές που εξετάζονται για να γίνουν πιο ελκυστικές οι ρυθμίσεις

Στο μέτωπο της οικονομίας, ριζικό λίφτινγκ στις ρυθμίσεις οφειλών εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, αν και από τις Βρυξέλλες δεν καλοβλέπουν μία τέτοια προοπτική. Ο επικεφαλής του οικονομικού μας ρεπορτάζ Γιώργος Παππούς αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Χρέη σε δήμους: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε έως 72 δόσεις  

Όπως επισήμανε, η  αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι επιεικώς «χλιαρή». Το πρώτο που εξετάζεται είναι να περιοριστούν οι «κόφτες» για να μπει κανείς- για παράδειγμα η καταβολή δύο δόσεων- αλλά και μια μικρή παράταση, με δεδομένο ότι το «παράθυρο» υπαγωγής κλείνει στο τέλος του μήνα. 

Αυτήν τη στιγμή, στη ρύθμιση για τις οφειλές της ενεργειακής κρίσης, έχουν υπαχθεί λιγότεροι από 10.000, για χρέη περίπου 200 εκατ, ευρώ, ενώ στην αναβίωση των 120 δόσεων και των 72 για τα χρέη της πανδημίας, οι αιτήσεις μόλις που ξεπερνούν τις 23.000 για οφειλές 318 εκ ευρώ. Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό. 

Μεγαλώνει η λίστα των μεγάλων οφειλετών 
 

Από τις Βρυξέλλες, πάντως, γκρινιάζουν και λένε ότι όλες αυτές οι έκτακτες ρυθμίσεις υπονομεύουν την κουλτούρα πληρωμών. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ οι «μικροί»  οφειλέτες μειώνονται, καθώς εξοφλούν τα χρέη τους, οι «μεγάλοι» έχουν στήσει... πάρτι! Στη λίστα των περίπου 50.000 μεγαλοφειλετών έχουν προστεθεί άλλοι 1.890 και χρωστάνε συνολικά πάνω από 95 δισ. ευρώ! 

Στις 4 Αυγούστου, αν δεν δοθεί νέα παράταση, θα μάθουμε και τα ονόματα τους... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top