Σε αναστολή σύμβασης 60.000 εργαζόμενοι σε εστίαση

Κρίσιμος ο τζίρος των εορτών

Εστίαση

«Καμπανάκι» για το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων κρούουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, ενόψει και των νέων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζίρος σημείωσε πτώση 66% στο β' τρίμηνο, με τον Αύγουστο να δίνει μια ανάσα στις εισπράξεις.

Κορωνοϊός: Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η πτώση ήταν άνω του 50% για τα εστιατόρια και 30% με 40% για τα καφέ. Ενόψει των νέων μέτρων, οι επιχειρηματίες της εστίασης υπογραμμίζουν πως εάν χαθεί ο τζίρος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτό θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων τους, καθώς αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου τζίρου, που είναι 5 δισ. ευρώ.

Οι επιχειρηματίες ζητούν μείωση ενοικίου, επιδότηση 100% εισφορών, ρύθμιση οφειλών στους ΟΤΑ, ρευστότητα μέσω μη επιστρεπτέας προκαταβολής, επισημαίνοντας ότι το «κλείσιμο» της εστίασης προκαλεί αρνητικό ντόμινο σε προμηθευτές, παραγωγούς κ.λ.π.

Το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που δείχνουν αύξηση συναλλαγών, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στην εστίαση δεν είναι τόσο τραγική, όσο λένε οι φορείς της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top