Σπυρόπουλος: Θα αυξηθούν τα έσοδα με τη ρύθμιση, κακώς επιμένει τρόικα

«Προβλέπω ότι θα εισπράξουμε διπλάσια ή τριπλάσια από όσα είχαμε προϋπολογίσει»

Σπυρόπουλος: Θα αυξηθούν τα έσοδα με τη ρύθμιση, κακώς επιμένει τρόικα
«Είναι λάθος αυτά της τρόικας ότι θα έχουμε μείωση εσόδων με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» τόνισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Στους 100 οφειλέτες αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οι 10, για την ακρίβεια οι 8. Με τη ρύθμιση που εφαρμόζεται πλέον, στους 100 θα ενταχθούν οι 40 με το πιο συντηρητικό σενάριο. Άρα, εμείς το 2015 θα εισπράξουμε ή διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που είχαμε προϋπολογιστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσο έμπειροι άνθρωποι (σ.σ.: η τρόι��α) επιμένουν σε κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη ρύθμιση ως «το καλύτερο παράθυρο ευκαιρίας, δεν θα υπάρξει καλύτερο ποτέ» και πρόσθεσε με νόημα πως «επιχειρήσεις που δεν δύναται να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση, δεν μπορούν να υπάρξουν».

Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε πως για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, «θα υπάρξει αναστολή εκτέλεσης όλων των κατασχέσεων με την καταβολή της πρώτης δόσης».

Τέλος, ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε και στη συγχώνευση των ταμείων, αναφέροντας ότι το ΙΚΑ θα γίνει ένα υπερ-ταμείο που θα διαχειρίζεται 2,5 εκ. συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top