Η Τροχαία βγήκε… παγανιά: Ψάχνουν τα ανασφάλιστα οχήματα!

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 100.000 έλεγχοι - Τσουχτερά τα πρόστιμα

Αν είστε από αυτούς που έχουν ανασφάλιστο όχημα και το κυκλοφορούν, σκεφθείτε το ξανά!

Όχι μόνο για την ασφάλεια (τη δική σας και των άλλων) αλλά και για να γλιτώσετε από τα τσουχτερά πρόστιμα που θα σας επιβληθούν από την τροχαία που έχει βγει στη… γύρα για ελέγχους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, η Τροχαία έχει κάνει από τις αρχές Ιουλίου πάνω από 100.000 ελέγχους (!) για ανασφάλιστα οχήματα!

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Οι ποινές για τους παρανομούντες είναι… τσουχτερότατες:

Ειδικότερα:

- Πρόστιμα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

- Αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες.

- Στην περίπτωση όπου το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Επικουρικό Κεφάλαιο: Ανεύθυνο και επικίνδυνο το να μην ασφαλίζετε τα οχήματά σας

Το Επικουρικό Κεφάλαιο που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του, που ενδεχομένως αύριο, να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι οδηγοί επιβαρύνουν οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς».

«Εκτός των παραπάνω, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος υποβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει χωρίς ασφάλιση θα επηρεάσουν όλη του ζωή αν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το ηθικό βάρος από τον τραυματισμό ενός συνανθρώπου του, που στην ουσία αφήνει χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος, όσο και τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις για τον ίδιο αλλά και τις ποινικές κυρώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top