Ζητάει πίσω η τρόικα τις συντάξεις από συνταξιούχους κάτω των 60 ετών!

«Απολύσεις στο Δημόσιο ή διακοπή συντάξεων;» το ερώτημα!

Να πάρει πίσω το Δημόσιο της χώρας μας τις… συντάξεις από τους ήδη συνταξιούχους κάτω των 60 ετών ζητά η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»!

Στην κυβέρνηση πάντως υποστηρίζουν ότι τέτοιο ζήτημα ουδέποτε τέθηκε επισήμως μέχρι σήμερα και εκτιμούν ότι στην ουσία πρόκειται για ένα «εκβιαστικό δίλημμα» με πραγματικό ζητούμενο τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικά δηλαδή το ερώτημα που σκοπεύουν να θέσουν οι τροϊκανοί είναι «απολύσεις στο Δημόσιο ή διακοπή συντάξεων για τους κάτω των 60 ετών;» και θα μας αφήσουν να… διαλέξουμε.
Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της υποστηρίζει όμως ότι το ζήτημα τέθηκε σε κλειστή σύσκεψη τεχνοκρατών την προηγούμενη εβδομάδα και το διακύβευμα ήταν ακριβώς οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Υποστηρίζει επίσης ότι προκάλεσε τέτοια αναστάτωση η πληροφορία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που ο κ. Βρούτσης ζήτησε αμέσως να ενημερωθεί για το ποιος είναι ο αριθμός των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 700.000 άτομα περίπου!

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων αλλά η αντικατάστασή τους από ένα «βοήθημα», ίσο με το επίδομα ανεργίας! Ένα τέτοιο μέτρο έχει κοστολογηθεί από την τρόικα ότι μπορεί να αποφέρει ένα ποσό από 2 έως 3 δις ευρώ τον χρόνο ετησίως.

Αποδίδεται επίσης στον Μπομπ Τράα εκ των τροϊκανών η συγκεκριμένη πρόταση, με το επιχείρημα ότι θα αποτραπούν έτσι άλλα μέτρα.

Ένα τεράστιο ζήτημα πάντως είναι πως γίνεται το 22% του πληθυσμού στην Ελλάδα να λαμβάνει σύνταξη, αν και μόλις το 14% είναι άνω των 60!

​​​​​
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top