To Star στο Ισραήλ- Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι άμαχοι της Γάζας

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι άμαχοι της Γάζας / Βίντεο από AP

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που κατοικούν στο βόρειο τμήμα της Γάζας να το εγκαταλείψουν..

Χαμάς: Aπάντησε με 150 ρουκέτες στο τελεσίγραφο εκκένωσης από το Ισραήλ

Ο στρατός του Ισραήλ έριξε σήμερα φυλλάδια στη Γάζα στα οποία ζητεί από τους κατοίκους να φύγουν «αμέσως» προς τον νότο, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίφθηκαν από drones. Σε χάρτη που περιλαμβάνεται στα φυλλάδια υπάρχει βέλος που δείχνει προς τον νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Αν και η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να μην εκκενώσουν, πολλοί κάτοικοί επέλεξαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδει ανταποκριτής του BBC: «Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας», αναφέρει. «Οι άνθρωποι ταξιδεύουν με αγελάδες, καμήλες, πρόβατα και γαϊδούρια. Πολλές οικογένειες με τα πόδια, έχουν ήδη περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα».

 

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ

Εκεί που βρίσκεται ο απεσταλμένος του Star Άρης Λάμπος στη Νετιβότ 15χλ από τη Λωρίδα της Γάζας, υπάρχουν στρατιωτικά τζιπάκια που ελέγχουν όποιον περάσει από το σημείο. Υπάρχουν πολλά φορτηγά τα οποία μεταφέρουν είτε τα άρματα μάχης του Ισραηλινού Στρατού.

Ο δημοσιογράφος του Star ρώτησε ευθέως τον εκπρόσωπο του IDF, πότε αναμένεται η εκκίνηση της χερσαίας επιχείρησης όμως εκείνος απέφυγε να  απαντήσει.

Τις τελευταίες ώρες δίνονται ειδοποιήσεις για μεμονωμένες επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες στις περιοχές που είναι πολύ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top