Κολυμπούσε 27 ώρες κι έπαθε θερμοπληξία

Προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ σε λίμνη της Ιταλίας

Ιταλία: Έπαθε Θερμοπληξία Προσπαθώντας Να Σπάσει Ρεκόρ

Ο Ross Edgley θέλησε να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχής κολύμβησης σε λίμνη. Σκοπός του ήταν να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα χωρίς στάση στη λίμνη Trasimeno στην Περούτζια της Ιταλίας.

Μετά τον Καύσωνα Κέρβερο στην Ευρώπη έρχεται και ο…  καύσωνας Χάροντας!  

Όμως η προσπάθειά του είχε άδοξο τέλος μετά από 33 ώρες, 27 λεπτά και 70 χιλιόμετρα μέσα στο νερό, αφού κινδύνευσε η υγεία του. Η θερμοκρασία του νερού στο σημείο που αποφάσισε να σταματήσει είχε φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου λόγω του καύσωνα και ο ίδιος ο κολυμβητής έπαθε θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμα και με νεφρική ανεπάρκεια. 

 

 

«Ήσασταν απίστευτοι, αλλά δυστυχώς αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βάναυσες συνθήκες. Η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών. Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα, αλλά ήθελα να σας πω ευχαριστώ πολύ», έγραψε σε ανάρτησή του ο Edgley.

Ανέβασε επίσης φωτογραφίες στο Instagram από το πώς είχε γίνει το δέρμα του μετά από τόσες ώρες μέσα στο νερό.

Καύσωνας: Η Μεσόγειος «φλέγεται» -  Νεκρός 44χρονος στην Ιταλία   

 Πέρσι ο Edgley είχε επιχειρήσει να κολυμπήσει γύρω από το Λοχ Νες για 59 ώρες, αλλά αποσύρθηκε και πάλι για ιατρικούς λόγους, αφού κατέληξε στο νοσοκομείο με υποθερμία, νεφρική ανεπάρκεια και βακτηριακή λοίμωξη από εξάνθημα που προκλήθηκε από τη στολή του. 

 

 

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη το κατέχει η Σάρα Τόμας με 168,3 χιλιόμετρα σε 67 ώρες και 16 λεπτά τον Αύγουστο του 2017. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top