ΗΠΑ: Ντετέκτιβ βρήκε τον δολοφόνο εγκύου μετά από 26 χρόνια

Tην είχε στραγγαλίσει μπροστά στον 4χρονο γιο της

ΗΠΑ: Ντετέκτιβ Βρήκε Τον Δολοφόνο Εγκύου Μετά Από 26 Χρόνια

Ένας ντετέκτιβ που δεν το έβαλε κάτω και ασχολήθηκε με υπόθεση που είχε μπει στο αρχείο, φαίνεται πως έβαλε το λιθαράκι του ώστε να τιμωρηθεί ο άνδρας που στραγγάλισε 36χρονη έγκυο πριν από 26 χρόνια, μπροστά στα μάτια του 4χρονου γιου της. 

Η υπόθεση δολοφονίας της Τζασμίν Πόρτερ, στις αρχές Φεβρουαρίου του 1996, είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ, αλλά και τους αστυνομικούς που είχαν μεταβεί στον τόπο του εγκλήματος. Ένα μικρό αγοράκι σκούπιζε τα αίματα από τη μύτη της νεκρής μητέρας του και προσπαθούσε με μία παγοκύστη να τη συνεφέρει. Η 36χρονη που κειτόταν νεκρή ήταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Εικάζεται ότι το παιδί ήταν επί τουλάχιστον 24 ώρες στο πλευρό της νεκρής μαμάς του.

Το δυάρι όπου έμενε η νεαρή τραγουδίστρια και μεγάλωνε μόνη τον γιο της όλα ήταν πεντακάθαρα και τακτοποιημένα. Δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης ή πάλης. Πολύ αργότερα, το παιδί μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς ότι είχε δει ένα άνδρα πάνω από τη μητέρα του. Οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για βιασμό και στραγγαλισμό, όμως η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη. 

ΗΠΑ: Πώς ένα κυπελάκι καφέ βοήθηκε στην εξιχνίαση δολοφονίας μιας 19χρονης

Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια για να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Στο Μπρονξ υπηρετούσε εδώ και πολλά χρόνια στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ένας επίμονος ντετέκτιβ, ο Ρόμπερτ Κλάιν. Στα τέλη του 2020 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για κάποια μαρτυρία ενός έγκλειστου σε κάποια αμερικανική φυλακή για μια παλιά δολοφονία με θύμα μια κάποια Τζάσμιν Πόρτερ.

Οι New York Times που περιγράφουν αναλυτικά την υπόθεση, σημειώνουν πως ο Κλάιν επιλέγει τις υποθέσεις εκείνες για τις οποίες κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται, δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο κι έχει χαθεί κάθε ελπίδα να λυθούν. 

Μελετώντας τον φάκελο της υπόθεσης, ανακάλυψε πως  ένα εύρημα δεν είχε λάβει εργαστηριακή απάντηση. Το εγκληματολογικό είχε λάβει δείγμα νυχιών και κάτω από τα νύχια του θύματος αλλά δεν είχαν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Χρειαζόταν λοιπόν μια εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποίας όμως, χρειάστηκαν πολλούς μήνες. 

Τελικά, μέσω άλλων δειγμάτων DNA, έγινε η ταυτοποίηση ενός άνδρα ονόματι Γκρέγκορι Φλίτγουντ, ο οποίος είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και το 1988 είχε καταδικαστεί για τον κατ'εξακολούθηση βιασμό μιας νεαρής κοπέλας το 1984.

Κοινό χαρακτηριστικό στις δύο περιπτώσεις ήταν ότι ο Φλίτγουντ είχε προσπαθήσει να στραγγαλίσει και το πρώτο θύμα του.

Το 1987, το όνομα του βιαστή Φλίτγουντ ενεπλάκη στην υπόθεση δολοφονίας μιας 25χρονης εγκύου, της Λίντα Μίλερ. Η νεαρή γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο υπνοδωμάτιό της στο Μπρονξ. Ένα στοιχείο ακόμη πιο τρανταχτό και από τη δολοφονία ως αποτέλεσμα στραγγαλισμού, ήταν για τον επίμενο ντετέκτιβ, ότι το διαμέρισμα της Μίλερ ήταν πεντακάθαρο και όλα τακτοποιημένα. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA, έλυσαν τα χέρια του Κλάιν. Η τάξη και η καθαριότητα στα διαμερίσματα των θυμάτων πρόδωσαν τον δολοφόνο.

Ο Φλίτγουντ καταδικάστηκε το 1988, αλλά έξι χρόνια μετά, το 1994, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή. Σήμερα, μετά τη σύλληψή του το περασμένο καλοκαίρι περιμένει να δικαστεί για την ανθρωποκτονία της Τζάσμιν Πόρτερ το 1996. Ο γιος της Τζέρεμι που μεγάλωσε με τη γιαγιά του στο Μπρονξ, είναι 31 ετών και περιμένει να δει τον άνθρωπο που του στέρησε τη μητέρα να μπαίνει οριστικά στη φυλακή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top