Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι της Οδησσού

Πληροφορίες για εκρήξεις και στην πόλη Ντνίπρο

Βίντεο από παλιότερους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο - Βίντεο από AP

Το νότιο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία επλήγη σήμερα το πρωί από ρωσικό πύραυλο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

 

 

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σειρά εκρήξεων σημειώθηκε επίσης στην πόλη Ντνίπρο. Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν σε όλη την πόλη.

 

 

Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην κατεχόμενη πόλη Dzhankoi στην Κριμαία. Σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, χτυπήθηκε ρωσικό αεροδρόμιο. 

γκρεμισμένη γέφυρα Ουκρανία

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας - AP

Ουκρανία: Μάχες στο Ντονέτσκ

Σφοδρές μάχες μαίνονται στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ, περιλαμβανομένων των πόλεων Παβλίβκα, Βούχλενταρ, Μαριάνκα και Μπάχμουτ, όπως δήλωσε ο Ολέξι Αρεστόβιτς σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Στόλτενμπεργκ: «Από ουκρανικό πύραυλο η έκρηξη στην Πολωνία»

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ουκρανική αντεπίθεση.

Ουκρανία πόλεμος

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία - AP

«Αυτά τα στρατεύματα τώρα έχουν ανακατευθυνθεί εν μέρει από την περιοχή της Χερσώνας και (…) αναπτύσσονται για την “απελευθέρωση” του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», εξήγησε ο ίδιος.

Ουκρανία: «Κρίσιμη» η κατάσταση στο ηλεκτρικό δίκτυο μετά τις εκρήξεις

Ο Αρεστόβιτς πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αποχώρησαν από τη Χερσώνα έχουν επίσης εξαπολύσει επίθεση στη νότια επαρχία Ζαπορίζια και ενδέχεται να σχεδιάζουν να επιτεθούν και στο Χάρκοβο, στα βόρεια, από όπου είχαν απωθηθεί από τους Ουκρανούς.

Ουκρανία: Σημάδια βασανιστηρίων σε πτώματα στη Χερσώνα

Την ίδια ώρα ερευνητές εντόπισαν 63 πτώματα με σημάδια βασανιστηρίων στην περιοχή της Χερσώνας, μετά την αποχώρηση των Ρώσων από εκεί, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες πύραυλος έπληξε την Οδησσό - AP

ΟΗΕ: Κατήγγειλε βασανισμούς αιχμαλώτων στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ντένις Μοναστίρσκι, δήλωσε ότι «η έρευνα έχει μόλις ξεκινήσει, οπότε θα εντοπιστούν πολλοί περισσότεροι χώροι κράτησης και ταφής».

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων - Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ερευνητές έχουν καταγράψει 436 περιστατικά εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής στη Χερσώνα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ένδεκα χώροι κράτησης, περιλαμβανομένων τεσσάρων όπου γίνονταν βασανιστήρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top