Εκτός διαδρόμου βγήκε αεροσκάφος την ώρα της προσγείωσης στις Φιλιππίνες

Κανείς δεν τραυματίστηκε - Επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές

Αεροσκάφος με 173 επιβάτες βρέθηκε εκτός διαδρόμου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί - Βίντεο από AP

Ένα αεροσκάφος των Κορεατικών Αερογραμμών (Korean Air Lines Co Ltd) με 173 επιβάτες βγήκε εκτός των ορίων του διαδρόμου προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Σέμπου στις Φιλιππίνες αργά χθες Κυριακή το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν με ασφάλεια το αεροσκάφος.

Πτήση-εφιάλτης: Εκσφενδονίζονταν και «καρφώνονταν» στην οροφή της καμπίνας

Το αεροσκάφος Airbus SE A330, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σεούλ -Σέμπου, επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, πριν βρεθεί εκτός του διαδρόμου στην τρίτη προσπάθεια επανακύκλωσης (go around) που έγινε στις 23:07 τοπική ώρα, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η Korean Air. 

 

 

«Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τρία τοπικά ξενοδοχεία, ενώ μία εναλλακτική πτήση προγραμματίστηκε», όπως ανακοίνωσε η ίδια αεροπορική εταιρία για την πτήση KE361. «Επί του παρόντος διερευνούμε τα αίτια του συμβάντος», πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές / AP

Ο πρόεδρος της Korean Air Κι Χονγκ Γου συνέταξε επιστολή ζητώντας συγγνώμη για το συμβάν στην αναφερόμενη πτήση,  σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μία έρευνα σε βάθος, από τις τοπικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας αλλά και τις αρμόδιες κορεατικές αρχές.

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπόσχεσή μας για την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και θα κάνουμε το καλύτερο που περνάει από το χέρι μας για την εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν την επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος»,  ανέφερε ο Γου.

Τρόμος επικράτησε μέσα στο αεροσκάφος / Reuters

Διερευνώνται τα αίτια του συμβάντος / AP

Το αεροσκάφος που ενεπλάκη στο περιστατικό παραδόθηκε στην Korean Air το 1998, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων FlightRadar24, η οποία ανέφερε ότι άλλες πτήσεις προς το Σέμπου ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια ή επέστρεψαν στα αεροδρόμια από τα οποία είχαν απογειωθεί.

Συντριβή Antonov: «Εκφενδονίστηκαν από το αεροσκάφος»- Τι έδειξε η νεκροψία

Η Αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Μακτάν-Σέμπου ανακοίνωσε ότι ο διάδρομος έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει σχετική επιθεώρηση για τις παραμέτρους ασφαλούς χρήσης του.

Σώοι και χωρίς τραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε τοπικά ξενοδοχεία οι 173 επιβάτες / AP

Η Korean Air έχει να καταγράψει θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα από το 1997, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφαλείας Πτήσεων, μία ηλεκτρονική σελίδα που συγκεντρώνει στοιχεία αεροπορικών συμβάντων και δυστυχημάτων. Την περίοδο εκείνη, η εταιρία είχε ένα χαμηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων, αλλά ζήτησε εξωτερική βοήθεια από την Boeing Co και την Delta Air Lines Inc, για την βελτίωση των κανόνων ασφαλείας πτήσεων που εφάρμοζε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top