Βασίλισσα Ελισάβετ: Άνδρας άγγιξε το φέρετρο και συνελήφθη βίαια

Πανικός στο Ουέστμίνστερ - Πάνω από 22 ώρες η αναμονή στην ουρά

Απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε χθες στο Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Ένας άνδρας κινήθηκε προς το φέρετρο και όταν το άγγιξε, η ασφάλεια τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς διατηρείται η σορός της, 11 ημέρες μετά τον θάνατο

Ένας άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία, καθώς συνελήφθη χθες το βράδυ, όταν βγήκε από την ουρά των πολιτών που καταφτάνουν στο Ουέστμίνστερ Χολ και πλησίασε το φέρετρο της βασίλισσας.

Όρμησε στο όχημα του Καρόλου και γλίτωσε στο παρά πέντε τον πυροβολισμό

βασίλισσα Ελισάβετ - ουρά Ουέστμίνστερ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 22:00, την ώρα μάλιστα που γινόταν live μετάδοση από τηλεοπτικές εκπομπές. Όταν έγινε το περιστατικό η μετάδοση σταμάτησε για ένα σύντομο διάστημα.

Εικόνες από τη στιγμή της σύλληψής του κάνουν τον γύρο του κόσμου.

 

 

«Συνελήφθη για αδίκημα βάσει του νόμου περί Δημόσιας Τάξης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση», ανέφερε πηγή της  Scotland Yard.

βασίλισσα Ελισάβετ - σύλληψη άνδρα που πήγε να ακουμπήσει το φέρετρο

Εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες του άνδρα, λέγοντας σε μια δήλωση: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό στο Ουέστμίνστερ Χολ, στο οποίο ένα μέλος του κοινού βγήκε από την ουρά και πλησίασε το φέρετρο».

Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στη μεγάλη ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας.

βασίλισσα Ελισάβετ 2

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά πάνω από 22 ώρες!

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου οι πολίτες μπορούν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’: η ουρά αναμονής μέχρι το Ουέστμινστερ Χολ, όπου θα βρίσκεται το φέρετρό της μέχρι τη Δευτέρα όταν θα γίνει η κηδεία της, είναι τεράστια.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ιδιαίτερα δημοφιλούς έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη Βρετανία. Η ουρά αναμονής προκειμένου οι πολίτες να προσκυνήσουν το φέρετρό της εκτεινόταν σε πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος του Τάμεση χθες Παρασκευή, με τη βρετανική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερες από 22 ώρες.

βασίλισσα Ελισάβετ αστυνομια

βασίλισσα Ελισάβετ 4

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top